Antalyaspor potada hedef büyüttü

ANTALYASPOR Kulübü Başkanı Ali Şafak Öztürk, futbolda olduğu gibi basketbolda da hedeflerinin büyük olduğunu belirterek "Önce 1'inci lige, ardından Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkmak istiyoruz" dedi.

10 Eylül 2016 Cumartesi 16:07
Antalyaspor potada hedef büyüttü
Türkiye Basketbol 2'nci Ligi'nde mücadele edecek olan Antalyaspor'da Kulüp Başkanı Ali Şafak Öztürk, Basketbol Şube Kurul Başkanı Güray Kanan, kurul üyeleri Haldun Kilit ve Semih Beken ile birlikte Hasan Subaşı Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, Antalyaspor Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Akdağ ve Şefik Öz de hazır bulundu. Konuşmasına Basketbol Şube Başkanlığı'na eski basketbolcu Güray Kanan'ı getirdiklerini hatırlatarak başlayan Ali Şafak Öztürk, bugünkü toplantıya Cengiz Akar ve Murat Süğlün de mazeret göstererek katılamadığını söyledi.

Futbolda olduğu gibi basketbolda da büyük hedefleri olduğunu anlatan Başkan Ali Şafak Öztürk, şunları söyledi:

"Aydın Örs ve Doğan Hakyemez gibi isimleri kadromuza kattık. Bazen yönetim kurulu üyeleriyle yaptığımız sohbette, basketbolda futboldan daha güçlü bir yönetim oluşturduğumuzu konuşuyoruz. Transferler konusunda nokta atışları yaptık. Öyle söylendiği gibi bütçe de aşılmadı. Antalya şehrinin kendine has olan artılarından dolayı ana gelir kaynağımız yine sponsorluklardır. Futbolda olduğu gibi basketbolda da büyük bütçe ile büyük işlerin yapılacağını düşünmüyoruz. Biz geleceğe yatırım yapmak istiyoruz. Futbolda da basketbolda da planlamayı iyi yapmak lazım. Antalya'daki basketbol şubemiz, başarılı olmayı hak ediyor. Önce 1'inci Lige, ardından Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkmak istiyoruz"

Başkan Öztürk, 23 Eylül'de sezon açılışı maçında Galatasaray Odebank ile özel bir maç yapacaklarını da sözlerine ekledi.

ÖNCE BİRİNCİ LİG SONRA SÜPER LİG
Basketbol Kurul Başkanı Güray Kanan ise futbolda olduğu gibi basketbolda da hedeflerinin büyük olduğunu, bu yıl birinci lige çıkmak istediklerini kaydetti. Bir sonraki hedeflerinin ise Spor Toto Basketbol Ligi'ne çıkmak olduğunu anlatan Kanan, "Basketbol branşında faaliyet göstermek çok doğru bir karar oldu. Dünya şehri olan Antalya'ya ve Antalyaspor'a yakışacak güzel bir ekip kurulduğunu düşünüyoruz. Teknik heyet ve idari ekip ile Antalyaspor Yönetim Kurulu'nun da desteğiyle güzel şeyler olacak" dedi.

Basketbol branşında Antalya'ya çok iyi bir takım kazandıracaklarına olan inancını yineleyen Güray Kanan, "Komite ve kurullarımızla birlikte Antalya'daki gençlerin hedef alabileceği bir basketbol takımı oluşturmayı amaçlıyoruz. Çok güzel şeyler olacağını düşünüyoruz. Hayırlısı. İnşallah düşüncelerimizi gerçekleştiririz" diye konuştu.

Bütçenin sorulması zerine ise Güray Kanan, şu yanıtı verdi:

"Son anda karar verilmiş ve iki günde kurulmuş bir takım var. Dolayısıyla oyuncular bazı takımlara giderken de rakamı arttırmış olabilirler. Ancak, bu konuşulan rakamlar kesinlikle değil. Dediğim gibi biz bu takımı önce 1'inci Lig, sonra Spor Toto Basketbol Ligi'e çıkarmayı hedefliyoruz. Hedefi olan takıma iyi oyuncular alınması lazım. Sportif başarı anlamında bizi güzel günler bekliyor."

Antalyaspor Basketbol Kurul üyesi Haldun Kilit de "Buraya baktığımız zaman gerçekten de Antalya'da yaşayan, sporcu geçmişi olan, Antalyaspor'da yıllarca görev almış çok iyi bir yönetim kadromuz var. Başkanımızın dediği gibi hedefimiz önce 1'inci Lig, Spor Toto Basketbol Ligi" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 10.09.2016 16:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.