Son 10 gün, heyecan dorukta. Nabız yükseliyor adaylarda.

Bir gerginler bir gerginler sormayın gitsin. Nereye yetişeceklerini bilemiyorlar.

Vay be! Oysa daha dün gibi gözümün önünde hepsinin adaylıklarının açıklanması ve seçim çalışmalarına başlamaları. Her şeyin ilacı olan zaman bu sefer adayların aleyhine mi yoksa lehine mi işliyor bilemiyorum.
Kolay değil, ciddi bir yarış, hava sisli, yönlerini biliyorlar ama gidişatı göremiyorlar. Ortalık bulanık, görüntü net değil. Kararsızların kararı olmaya çalışıyorlar.

Son tura girmek üzereler.
Yarıştaki Başkan adaylarından artık şu sözler dökülüyor;
-Bitse de bir hafta tatile çıksam,
-Bu kulvarlar bana vız gelir, başka koşulacak parkur yok mu?
-Vara vara varamadık son düzlüğe,
-Bu yarış pek güzeldi sazlı sözlü eğlendik,
-Yürü, yürü, yürü nereye kadar?
diye serzenişteler. Bu paylaşımlarımın hemen akabinde, madem bu bir yarış ve adaylar da son turda olduklarına göre ben de,affınıza sığınarak, sizler için kısa bir siyasi yarış sunumu yapmak istiyorum.
Son tur şöyle geçebilir;

Birinci kulvarda yer alan Ramazan Özen, her zamanki dinamizmini yitirmeden ilerlemekte, ardından ikinci kulvarda yer alan İsa Yıldırım, kendi parkurunun dışına çıkarak hem Ramazan Özen’e, hem de Halil Şahin’e, nasıl çelme takarımın peşinde, kural ihlali yapan İsa Yıldırım’ı hakem uyarıyor.
Üçüncü kulvarda Halil Şahin’i görüyoruz. Halil Şahin, gayet kendinden emin adımlarla sicim sicim terleyerek ve tribündeki meclis üyelerinin desteklerine de kulak vererek, az kaldı son düzlüğe, az kaldı son düzlüğe diye diye yoluna devam etmekte…
Dördüncü kulvardaki adayımız Cengiz Aldemir, o da ne? Aman Allah’ım! Ah hocam ah! Bırak artık şu iyileştirdiğin hastalarını da, seni bekleyen en büyük hasta Aksu’ya koş, diye yalvaran Aksuluların sesi ile kendine gelerek yarışı hızlandırıyor,
Beşinci kulvarda ise Hüseyin Çiçek, Sayın Çiçek sorarım size çiçek dağıtmaktan bıkmadınız mı? Hala yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sanırsın koşmaya değil podyumda, gençlik yıllarında içinde ukde kalmış mankenlik yapma peşinde, koş çiçek koş Aksu çiçek açacak.
Tabi ki bu sunum tamamıyla bir espriden ibaret. Yarışın sonuna 10 gün kala, amacımız adaylarımızın yaşadıkları gerginlikler ve heyecandan bir nebze de olsa uzaklaştırmak. Bu yarışın elbette bir kazananı olacak. Yarışa iyi hazırlanan ve kent adına hayırlı işler yapacak aday kimse umarım o kazanır. Çünkü her yarışın bir bitiş noktası vardır, ama yaşamımızı sürdürdüğümüz kentler ve ortaya çıkacak hizmetler hep kalıcı olacaktır, aynı zamanda kentimizin yararına olacaktır. Bu kararı verecek olan da 5 yıldan 5 yıla siyasiler tarafından ziyaret edilen halkımız olacak.
İnşallah bu kent, 5 yıl boyunca halkını unutan siyasiler tarafından yönetilmemesi dileğiyle, “Sürçü lisan ettiysek af ola” diyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
berna demir 2014-03-25 09:39:35

aksuya ancak cerrahi müdahele olursa ancak tedavi cevap verecek doktorum....