Yıldırım'dan sert açıklamalar

Aksu’ya huzur gelecek sloganıyla yola çıkan DSP’nin Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım, mevcut yönetimin Aksu’da hizmet üretememesinin tek nedeninin yolsuzluk olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Mevcut yönetimi kentte hizmet yerine, kendi cebini düşünüyor. Gerçekleşen yolsuzluğun haddi hesabı yok” şeklinde sert açıklamalarda bulundu.

25 Şubat 2019 Pazartesi 18:25
Yıldırım'dan sert açıklamalar

Her yıl 15 milyon TL rant

DSP’nin Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, Gazeteci ve TV Program yapımcısı İdris Taş’ın Koza TV’de hazırlayıp sunduğu Seçim Akdeniz Programı’nın konuğu oldu. Mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin ve ekibiyle ilgili daha önce sarf ettiği yolsuzluk iddialarını yenileyen DSP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım, “5 yıl zarfında Halil Şahin ve ekibi, vaat ettikleri projelerinin hiç birini yerine getiremedi. Bunun tek nedeni, herkesin kendi cebini düşünmesi. Vatandaşı düşünen olmadı. Asfalt ihalesi ile Kemerağzı ve Pazar yeri ihalelerinde dönen yolsuzluklar ortada. Pazar yerinde belediyeye 800 bin TL gelir gelirken, birileri de her yıl 15 milyon TL rant kazanıyor ” şeklinde konuştu.

Bu oyunu hep beraber bozacağız

Aksu’da bir oyun oynandığını ve ekip arkadaşlarıyla beraber bu oyunları bozmak için yola çıktıklarını ifade eden Yıldırım,  Bu oyunları biz 2014 yılında bozamadık, çünkü yorgun bir İsa Yıldırım vardı. 10 yıl boyunca Aksu halkının hakkını korumak için savaşan mücadele eden bir İsa Yıldırım vardı. Diğer bir taraftan da halkın çocuklarını düşünüp okul yapan, halkın sırtındaki teri düşünüp camiler, yollar yapan, halka hizmet eden bir belediye başkanı vardı. Bu yorgunluk ve geçen seçimde güçlü bir partiden aday olamamanın getirdiği dezavantajlardan dolayı 2014 yılındaki, oyunu bozamadık. Ama Allah’ın izniyle 2019 Yerel Seçimlerinde bu oyunu bozacağız” dedi.

Kendini Cumhurbaşkanı’nın önünde gördü

Cumhurbaşkanımız imar barışını neden çıkardı. Kaçak yapıların artık kaçak statüsünden çıkarmak için, bunun karşılığında devlete bir bedel ödendi. Ve Cumhurbaşkanımızda dedi ki ‘Tamam artık bunları affettik, yıkmayacağız.’ Cumhurbaşkanın yasa çıkarmadan affedemediği kaçak yapılara, Halil Şahin ruhsat verdi. Örnek verecek olursak, Aksuda denizin kenarın bir pazar yeri açıldı. Biz burayı lise olarak planlamıştık. Bizim hayalimiz şuydu, Turizm Meslek Lisesi yapılacak, çocuklarımız yetişmiş iyi birer turizmci olacaktı. Eğer seçimi kazanmış olsaydık o pazar yeri, meslek lisesi olacaktı. Bunlar ne yaptılar, bizim yapmış olduğumuz okul projesini değiştirdiler, pazar yerine çevirdiler.

Aksu’nun rantı Aksu’ya değil

Daha sonra, Ankara Mimarlar Odası’nın açmış olduğu davadan dolayı plan iptal edildi. Halil Şahin, plansız alan yeri olmasına bakmadan o rayı bir kişiye Pazar yeri olarak verdi. Ve 217 tane bunun içerisinde kapalı Pazar esnafı oluşturuldu. Ne o Pazar yerini kiralayan kişi nede içerisinde bulunan 217 pazarcının hiçbiri Aksu’da yaşamıyor.  Yani hiçbir şekilde Aksu halkı kazanmıyor. Belediyeye sadece yıllık 800 bin TL kira veriliyor ama o pazarı kiralayan arkadaş 15 trilyon civarında kira topluyor. Şimdi ben Halil Şahin’e oy veren abilerime, vatandaşlarıma, hemşerilerime sormak istiyorum. Siz Halil Şahin’e oy verirken Aksu’nun dışından Aksuyla alakası dahi olmayan insanları zengin etsin diye mi oy verdiniz? Yoksa Aksu’nun rantı ile Aksu halkına hizmet etsin diye mi seçtiniz?

41 projenin hangisini yaptı

2014 seçimlerinde Halil Şahin’in 41 projesi vardı. Bunların içerinde mesela, Güzelyurt, Altıntaş ve Pınarlı’nın tapu problemleri çözülecek. Ben Aksu halkına soruyorum o bölgelerde tapu alan var mı? Bu tapu çalışması en fazla bir yıl sürer. Halil Şahin iktidar partisinin belediye başkanı,  ben bağımsızdım. Benim arkamda hiçbir güç yoktu. Onun arkasında Cumhurbaşkanımız, bakanlar. Büyükşehir Belediye Başkanı herkes var. Devlet topyekûn arkasında buna rağmen soruyorum; Ne engel oldu da sen 5 yıl içinde bu tapuları veremedin? 41 projenin hangisini yaptı? Ben iddia ediyorum 41 projeden 1 tanesini dahi yapmadı.  Geldiğimiz zaman personel çıkartmayacağız ama nasıl personelleri çıkarmayacağız? Gerçekten özveriyle çalışan, yaptığı işin hakkını veren personellerimiz tabi ki bizimle devam edecekler. Ama bazı personeller var ki, hiç belediyeye gelmediği halde maaş alıyor. Biz amcamızın çocuğu da olsa kimseye yattığı yerden maaş vermedik vermeyeceğiz.

Rantı Aksu’ya kazandıracağız

Aksu’nun en büyük sorunlarından biri işsizlik,  işsiz parasız adama bir şey anlatamazsınız. Çocuğu para isteyecek, yok. Hanımı erzak isteyecek, yok. Evinin elektriği kesilmiş, açtıramamış. İşte bundan dolayı,  biz geldiğimizde öncelikli hedefimiz Aksululara çalışabilecekleri yeni is sahaları açarak, işsizlik sorununu çözmeye çalışacağız. Aksu’nun bir diğer en büyük problemi, tapu ve imar problemidir. Halil Şahin 5 yıldır bunu çözemedi. Ama bunun çözüm yolu bizde, Bizim dönemimizde biz Altıntaş’ı çözmüştük. Ve hiçbir şekilde rant olayı yoktu. Bizim çözmüş olduğum imarı getirsinler bakalım,  bir tane bile rant göremezsiniz. Ama bugün aynı Altıntaş bölgesinde imar çalışması yapılıyor. İnanın şuradaki 200 bin TL’lik arsa gitmiş 60’lık yol üzerindeki 3 trilyonluk yere. Başkanın haberi bile yoktur. Aksu’da askısı bile yok.  Başkanım bizim imar planımız ne oldu diyen Altıntaşlı vatandaşlara diyor ki; Gidin Büyükşehir’e bakın. Arkadaş,  bu halk Aksu Belediye Başkanı olarak seni seçti zamanında Menderes Türel’i seçmedi ki. Biz bunları çözeceğiz ve işi Büyükşehir’e havale edip vatandaşımızı yormayacağız.  Her bölgede toplantılar yaparak halkı bilgilendirerek, halkı o imar çalışmasının içine katarak ve Aksu Belediyesinde o imar çalışmasını askılara çıkararak, biz bunu çözeceğiz. Hiçbir şekilde saklayarak, kaçırarak ve birilerine kıyak çekilen, rant sağlanan bir imar çalışması olmayacak.

Son Güncelleme: 25.02.2019 19:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.