Yılbaşından sonra özel teftiş başlıyor

İÇİŞLERİ Bakanı Süleyman Soylu, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin önceki belediye başkanı Menderes Türel'in isteği ve mevcut başkan Muhittin Böcek'in yazılı talebiyle, Antalya'da yılbaşından sonra özel teftişe başlanacağını açıkladı.

30 Aralık 2019 Pazartesi 11:34
Yılbaşından sonra özel teftiş başlıyor

Hasan DEMİRBAŞ/ANTALYA, (DHA) -

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta Sonu Özel programına konuk oldu. Çelik'in yanı sıra gazeteciler Şebnem Bursalı ve Şaban Sevinç'in sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, kamuyu ilgilendiren belediyelerdeki her tür iddiaya yönelik müfettiş görevlendirdiklerini söyledi. Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden de örnek veren Soylu, önceki başkan Menderes Türel'in kendi isteği ve son yerel seçimlerde göreve gelen CHP'li Muhittin Böcek'in talebiyle 2014-2019 yılları arasındaki belediye çalışmalarının araştırılması yönünde talep geldiğini kaydetti. Soylu, "Yılbaşından bugüne kadar 150 belediyede özel teftiş yaptırıyorum. Bunun yüzde 40'ı AK Partili belediyelerdir. Özel teftiş, şikayetler üzerine yapılan bir teftiş değildir. Özel teftiş, bütün alanlarda, personelden gelirine kadar, ihalesinden yapımına kadar tüm alanlarda yapılıyor. Bir vatandaş evinin karşısında haksız bir bina yükseldiğini ve belediyenin buna müdahale etmediğini söylerse buna da özel müfettiş gönderiyoruz. Belediye karşısında bir haksızlıkla karşı karşıya kalıp onu bize yazdığınızda ona müdahale etmek durumundayız. Bunu anlı şanlı bütün belediyelerimize yapıyoruz" diye konuştu.


YILBAŞINDAN SONRA BÜYÜKŞEHİR'DE TEFTİŞ BAŞLIYOR


Özel teftiş gönderdikleri büyükşehirler de olduğunu belirten Soylu, "Yılbaşının hemen akabinde Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde özel teftişe başlıyoruz. İnceleme önceki belediye başkanı Menderes Türel dönemine ait olacak. Bunun talebini, hem Türel, hem göreve yeni gelen Muhittin Böcek istemişti. Daha önce başlayacaktık ama öncelikli işler geldiği için bugüne kaldı. Bu teftişten sonra mutlaka bir şey çıkacak anlamına gelmiyor. Öyle iddialar ortaya konuluyor ki, öyle şeyler yapılıyor ki aman yarabbi. Bu CHP'li belediye için de AK Partili belediye için de MHP'li belediye için de geçerli. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz deniyor, bakalım biz ateş var mı duman var mı? Bu tür teftiş bazen ihbar üzerine, bazen de mevcut belediye yönetimi tarafından önceki yönetimin teftiş edilmesi üzerine yapılıyor" diye konuştu.


TÜREL: ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK

Önceki Başkan Menderes Türel ise Soylu'nun gündeme getirdiği özel teftişe yönelik açıklamayı değerlendirdi. Söz konusu araştırmayı kendisinin de istediğini aktaran Türel, “Böcek yazılı olarak İçişleri Bakanlığı'na dönemimizin incelenmesi için resmi yazıyla müracaat etmiş. Konuyu belediyedeki ilgili arkadaşlar bana ilettiklerinde ben de memnun olduğumu, sevindiğimi söyledim. Menderes Türel döneminde bir kez daha ne kadar düzgün iş yapıldığının teyidi olur. Allah'tan başka kimseden korkumuz yok. Veremeyecek hesabımız hiç yok. Böylelikle Türel döneminde yapılan işlerin ne kadar doğru ve düzgün olduğu teyit edilmiş olur. Abdestimizden şüphemiz yok" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.