'Yaptıklarımızı hazmedemiyorlar'

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, il teşkilatı ve Serik ilçe teşkilatı ile birlikte Serik’te köyleri ziyaret etti. Gittiği köylerde Yeni Büyükşehir Belediye Yasası’nı anlatan Enç, muhalefet partilerinin, iktidarın yaptığı hiçbir şeyi hazmedemediğini söyledi.

11 Eylül 2013 Çarşamba 13:32
'Yaptıklarımızı hazmedemiyorlar'
Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, beraberindeki teşkilat yöneticileriyle birlikte ilk olarak Abdurrahmanlar beldesinde Şatırlar ve Nebiler köylüleri ile, Töngüşlü Köyü’nde Yumaklar, Aşağoba ve Yukarıçatma köylüleri ile, Yanköy’de Karıncalı, Çanakçı ve Berendi köy halkı ile, Zırlamkaya’da Büğüş Köyü halkı ile, Alacami Köyü’nde Pınarcık, Yeşilyurt, Kuşlar ve Bilginler Köyü halkı ile ve Tekke köy halkı ile bir araya geldi. Köylerde kahve, ev ve mahalle toplantılarının yanı sıra ev ziyaretleri yapan Milletvekili Enç, AK Parti iktidarının hizmetlerini anlatıp, muhalefet partilerine eleştirilerde bulundu.

“İftira ve çamur atma peşindeler”
AK Parti’nin hizmet siyasetini benimseyen insan odaklı icraatlar ürettiğini belirten AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, “Bizler muhalefet partililerinin yaptığı gibi aynı şeyleri papağan gibi tekrarlayıp, yapılan hizmetlere çamur atmıyoruz. Onlar yapılan hizmetleri hazmedemeyip iftira ve çamur atma peşindeler. Bizler; AK Parti kadroları olarak her gün vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini götürmek için çalışıyor ve bunları anlatıyoruz. 2002 yılından önce köylerimizin elektriği, suyu, yolu, okulu, sağlık merkezleri yoktu. 2002 yılından önce köylerimize hizmet gitmiyordu. 2002 yılından sonra köylerimiz daha da gelişti. Bazı köylerimizde yol sorunu var. Bunun da nedeni İl Genel Meclisi’nde MHP’li ve CHP’li meclis üyeleridir. Ak Parti’ye en fazla oy çıkan köy halkını kendilerince cezalandırıp, yolların yapılmasına engel olmuyorlar. Yeni Büyükşehir Yasası ile inşallah sorunlu bir tek köyümüz bile kalmayacak. Bu yasa ile Büyükşehir Belediyeleri ve ilçe belediyeleri, bütçelerinin yüzde 10’unu köylere yatırım yapmak için ayırmak zorunda. Hükümetimiz KÖYDES ile köylere harcanması için 12 milyon lira ek ödenek gönderilmesini sağladı. Yetmedi, İl Özel İdaresi’ne 4 milyon 300 lira, Akdeniz Üniversitesine 2 milyon lira daha gönderildi. O da yetmeyince 3 milyon lira daha olmak üzere toplamda 21 milyon 300 bin lira ek ödenek gönderilmesi sağlandı. Hükümetten, Büyükşehir’e 490 milyon lira geliyordu. Yeni Büyükşehir Yasası ile yaklaşık 900 milyon lira gelecek. Bunun yüzde 10’u köylerin ihtiyaçları için harcanacak. Yani yaklaşık 90 milyon lira köylere harcanacak. Belediyeler, bu bütçeyle köylere yatırım götürmek mecburiyetinde. Getirmezse, Valinin yönetiminde oluşturulan koordinasyon merkezi bu işe el koyacak, yatırımı yaptıracak ve kaynağı belediyeden kesecek. Yasa ile amaç hizmet getirmek, güçlü belediyeler oluşturmak ve yerel yönetimleri güçlendirmek. Ayrıca, bugüne kadar ruhsatsız evlerde oturan köy halkı ruhsatlarına da kavuşacak. Depreme dayanıklılık belgesini alan her kes ruhsatını ücretsiz alabilecek. Böylece bu ülkede köyler de kentler gibi kalkınmış, ekonomisi büyümüş yörelerimiz olacak. Köylerimize yönelik yatırımlar Ak Parti iktidarı döneminde arttı. Son 10 yıl içinde köylerin gelişimi ve sorunlarının giderilmesi için birçok çalışmalar yapıldı” şeklinde konuştu.

“Milletimize ve ülkemize hizmet için çalışıyoruz”
Serik Alacami Köyü’nde yapılan toplantıya AK Parti Antalya İl Başkanı Av. Mustafa Köse’de katıldı. Burada köy halkına seslenen Başkan Köse, “Biz siyaseti yarınlarımız ve gelecek nesiller için yapıyoruz. 2001 yılındaki ekonomik krizi, cebimizdeki paraların çalındığı zamanları tekrar yaşamamak, ülkemizde istikrarın ve demokrasinin sürmesi için yapıyoruz. Herkesin haklarına saygı gösterilen, zenginleşen, ekmeği büyüyen bir ülke olmasını istiyoruz. İstikrar sürdükçe Recep Tayyip Erdoğan gibi Başbakan ve AK Parti kadroları oldukça milletimizin bileği bükülmez, sırtı yere gelmez. Biz işimize bakıyor hizmet etmeye devam ediyoruz. Biz muhalefetin yaptığı gibi zamanımızı iftira atmakla, milletimizi kışkırtmakla boş boş geçirmiyoruz. Biz milletimize ve ülkemize hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

Serik İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen programa, Ak Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, İl Başkanı Av. Mustafa Köse, İl Kadın Kolları Başkanı Av. Esra Özkoç, İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Bozdemir, İl Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Sağtürk, Serik Koordinatörü Osman Dirican, Serik İl Genel Meclis Üyesi Hasan Yıldırım ile Sedat Karagöz, Serik İlçe Başkanı Ragıp Okudan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. 

Son Güncelleme: 11.09.2013 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.