SP'li Düzen: Müfredatta hala FETÖ kalıntıları var

SAADET Partisi (SP) Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, müfredatta henüz FETÖ kalıntılarının yer aldığını iddia ederek, bu kitapların toplatılması için Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'den destek istedi.

20 Ocak 2017 Cuma 16:59
SP'li Düzen: Müfredatta hala FETÖ kalıntıları var
SP Genel İdare Kurulu üyesi Hasan Güldal ile Antalya İl Başkanı Ramazan Düzen, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer'i makamında ziyaret etti. Rıza Sümer, yeni anayasa ile ilgili düşüncelerini paylaştıklarını kaydetti. Milli görüşün ruhuna başkanlık sisteminin uygun olduğunu belirten Sümer, bazı noktalarda SP ile aynı düşünceyi paylaşmadıklarını aktardı.

YENİ SİSTEMDE KUVVETLER AYRILIĞI VURGUSU
Hasan Güldal ise Milli Görüş'ün başkanlık sistemini gündeme getirdiğini söyledi. Başkanlık sisteminde olması gerektiğini düşündüğü taraflar olduğunu kaydeden Güldal, kuvvetler ayrılığının korunmasını arzu ettiklerini söyledi. Başkanlık sisteminde istikrar sıkıntısı yaşanmayacağını ileri süren Güldal, yeni sistemde bütün partilerin meclise girebileceğini savundu. Cenevre'de görüşülen Kıbrıs konusunun kendilerini üzdüğünü belirten Güldal, bu konuda hiçbir tavizin konuşulmaması gerektiğini söyledi.



'EĞİTİMDE FETÖ KALINTILARI VAR'
SP İl Başkanı Düzen ise tartışmaya açılan milli eğitim müfredatından evrim teorisinin kaldırılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi. Yaratılış kavramının henüz oturtulmadığını belirten Düzen, şöyle devam etti: “Müfredatta henüz FETÖ'nün kalıntıları var. 9'uncu ve 12'nci sınıfların Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi müfredatında 'vahye dayalı dinler' tabiri kullanılmış. Toplatılan kitaplar arasında yer almadığı için bundan rahatsızız. Vahye dayalı dindeki ifade Hristiyanlık, Yahudilik ve İslamiyet ifadesi kullanılıyor. Yahudilik ve Hristiyanlık vahye dayalı değildir. Çocuklarımız bu iki dini hak din olarak görüyor. FETÖ, Hristiyanları cennete sokma çabasına da girdi. Bu tür arızaların önüne geçilmesi gerekiyor."

Televizyon programlarını eleştiren Düzen, birçok ailenin diziler yüzünden dağıldığını söyledi. 2015 yılında 130 bin çiftin boşandığını belirten Ramazan Düzen, “OHAL kalktığı zaman bu dizilerin kaldırılması için birlikte bir kampanya yürütelim" dedi. Düzen, aileye yönelik yaptıkları çalışmayı Rıza Sümer'e teslim etti. 

Son Güncelleme: 20.01.2017 17:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.