MHP’li Efsane Başkan’dan çok konuşulacak açıklamalar

MHP’nin efsane Antalya eski İl Başkanlarından Nizamettin Sağır, partisinin mevcut İl başkanı Osman Çetin’i istifaya davet etti. Sağır ayrıca bazı parti yetkililerine de göndermede bulundu.

06 Haziran 2014 Cuma 18:39
MHP’li Efsane Başkan’dan çok konuşulacak açıklamalar
Sağır’dan gündem oluşturacak açıklamalar. MHP’nin eski İl Başkanı Av. Nizamettin Sağır, açtı ağzını yumdu gözünü. Mevcut yönetimin yerel seçim süreci içersinde birçok yanlışlıklara imza atığının altını çizen Sağır, İl Başkanı Osman Çeti’in istifa etmesi gerektiğine dikkat çekti. MHP’nin Büyükşehir Adayı Kemal Çelik ve bazı parti yetkililerine de ağır göndermelerde bulunan Sağır, Megastar Tarkan’la Kemal Çelik kıyaslaması da yapmayı da ihmal etmedi.
Eski Başkan Sağır yine 30 Mart yerel seçimlerini değerlendirirken son seçimin farklı olduğunu belirterek, “MHP kadrolarının, ‘Antalya’da biz bu seçimi Kemal Çelik ile kazanırız’ dediğini, fakat bu seferde Kemal Çelik’in performansının ancak, buraya kadar yeterli olduğunu söyleyebiliriz” dedi.

İŞTE O ÇARPICI AÇIKLAMALAR;
“DEVŞİRME ADAYLARLA SEÇİM ALINMAZ”
MHP İl eski Başkanı Nizamettin Sağır, yaptığı açıklamalarda, ilk olarak seçim döneminde başka partilerden getirilen ve aday gösterilen adayları eleştirdi. Yine Sağır, MHP’nin Antalya’da 2004 ve 2009 yıllarında yapılan seçimlerde, MHP kadrolarının uygun görmediği adaylarla yola çıktığını belirterek, “Parti maalesef stratejik hatalar yaptı. MHP’li adaylar ile kazanamayız. DYP adayları veya Yörük adayların bir potansiyeli var… ‘Bunlar ile kazanırız’ denildi. Fakat parti tabanı sahada inanmadığı adaylar için yeterince çalışmadı ve bu hatalar seçim sonuçlarına bariz olarak yansıdı” şeklinde konuştu.

BU ŞEHRİ TANIMANIZ GEREKİR
Türkiye’nin en renkli şehirlerinden biri olan Antalya olduğunu ifade eden Sağır, “Antalya ciddi manada, tarımda, turizmde ve sosyolojik yapısında çok farklılıkları barındıran bir şehirdir. Bu şehri idare etmek ve buranın seçmeninden oy almak istiyorsanız, burayı tam tanımanız gereklidir. Gömme Yaylası’ndan, Feslikan Yaylası’nda yaşayan, seçmen kitlesinin sizi gördüğünde, sizin onların sorunlarını bildiğinizi ve sizin onların sorunlarını çözebileceğiniz konusunda ikna olması gereklidir” dedi.

TARKAN’LA, KEMAL ÇELİK’İ KIYASLADI..
Eski Başkan Nizamettin Sağır, seçimlerde tanınırlığın çok önemli olduğunu dile getiren söylemler üzerine çarpıcı bir örneklemede bulundu. Eski Başkan Sağır, tanınırlığın bir önemi olmuş olsaydı, Megastar Tarkan’ı getirirler Antalya’dan aday yaparlardı şeklinde ifade ederek şu ifadelerde bulundu; “Kemal Çelik’in ilçelerde tanınırlığının olmasının fazla bir anlam ifade etmez. Tanınırlık ayrı bir durum… Şehre hakim olmak farklı bir şey… Öyle olsaydı; Türkiye’nin en tanınan adamı Tarkan’ı getirip onu başkan adayı yapalım derdik. Seçilebilir mi? Hayır… Demek ki sadece tanınırlık yetmiyor. Bunun yanına bir tane daha koyacağınız bir şey var. O’da adayın seçmende bırakacağı etkidir” dedi…

“SİYASET KİRLENMİŞTİR”
MHP ve CHP‘den AK Parti’ye geçen meclis üyelerinin durumunu değerlendiren Sağır, bu geçişlerin temelinde inançsızlık olduğunu düşündüğünü vurgulayarak, “Aslında bu durum; Siyasetteki kirlenmişliğin göstergesidir. Yine bu durumun Türkiye siyasetindeki genel durumun bir yansıması olarak görüyorum. İnsanların seçim zamanlarında, seçmenlerin önüne o partinin genel başkanının, yine o partinin ilkelerini savunarak oy alıp sonrasında kaybolup, aradan bir zaman geçtikten sonra ‘Aslında ben bu ilkeleri beğenmiyorum… Yuvama döndüm’ demesi, iki yüzlü bir tavırdır. Bu durum tüm partilerin sorunudur” şeklinde konuştu

“HAYSİYETLİ TEŞKİLATLAR İSTİFA ETMELİDİR”
MHP’den AK partiye geçen Meclis Üyesi Halil Karataş hakkında MHP İl Başkanı’na gösterilen tepkinin yerinde ve haklı olduğunu belirten Sağır, “Bu kişiler meclis üyesi olarak aday gösterilirken, yarın herhangi bir şahsi meselelerinde ki sıkıntıları olabilir. Veya şahsi menfaat talepleriyle ilgili partinizden istifa edip başka partiye geçme tehlikesinin olasılığını düşünerek aday göstermeniz gerekmektedir. Ben hep şunu söyledim; MHP’den aday göstereceğiniz kişilerin mutlak suretle MHP’nin teşkilatlarından yada yan kuruluşlarında görev yapmış ve MHP ile gönül bağı olan kişilerin aday gösterilmesi gerektiğini savundum. Geçmişte dışardan getireceği oy hesabıyla birisini aday göstermenin yanlış olduğunu biz Reşat Oktay’da ve Hasan Kilit’de gördük. Geçmişte gördüğümüz şeylerin tekrarı bugünde yapıldı. Peki bunu yapan kimdir? Kimse o kişi en büyük sorumlu o kişiyi aday gösteren kimse O’dur…
“Bu olayın vebali Kemal Çelik ve Osman Çetin’dedir…”
Kumluca adayını Kemal Çelik in yazdırdığı söyleniyor. O zaman suçlu Kemal Çelik’tir… B kişiyi Osman Çetin yazdırmış ise suçlu il Başkanı’dır… Bu olayın vebali onların üzerindedir. Bu tür transferlerde il teşkilatının başarısız olduğunu görüyorum. Bu veballe haysiyetli teşkilatların istifa etmeleri gereklidir. Ancak, görevden alınmamalıdır... Bana göre demokrasinin gereği olarak kongreyle gelen kongreyle gitmelidir diye de düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“TOSKAY VE KEMAL ÇELİK EN BÜYÜK SORUN”
MHP’nin Antalya’da yaşadığı en temel sıkıntılarından birinin, Tunca Toskay ve Kemal Çelik gibi isimlerin Antalya siyasetine müdahale etme isteği olduğunu belirten Sağır, “Bu müdahaleler sırasında bunların yanında yer alan grupların bir kamplaşma ortamı oluşturduğunu ve bu kamplaşmanın partiye büyük zarar veriyor. Çözüm önerisi olarak ta Antalya’da kendi dahil tüm eski il başkanları ve eski yöneticilerin elini eteğini bu işlerden çekerek siyasette artık gençlere yer açmaları gerekmektedir” Şeklinde konuşan sağır açıklamasını ise MHP’nin Antalya’da ciddi manada yetişmiş genç kadrolara ihtiyacı olduğu vurgusunu yaparak sözlerini bitirdi.

 

Son Güncelleme: 06.06.2014 18:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
HASAN KOÇOGLU 2014-06-06 18:55:40

başkan seçi̇m bi̇tti̇ artik bi̇rde şu aksu i̇lçesi̇nde mhp yi̇ kaç paraya sattilar bi̇r araştirsaniz.ki̇m ne kadar aldi halki bi̇lgi̇lendi̇rseni̇z.aksuda sattilsr seçi̇mi̇