MHP'li Kara: Partinin çaycısı, başkanı olmakta onurdur

MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, yerel seçimler öncesi partisinin üst kurullarıyla gerekli istişarelerde bulunacağının altını çizerek, “3 dönemdir İlçe başkanlığı görevini yürütüyorum. Bundan sonra da bana tebliğ edeceği her görev önemlidir. Partinin çaycısı, başkanı olmakta onurdur” dedi.

16 Temmuz 2018 Pazartesi 14:19
MHP'li Kara: Partinin çaycısı, başkanı olmakta onurdur

Hafta sonu MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara ile çay sohbetinde bir araya geldik. Partisinin genel seçimlerde Aksu’da aldığı oy oranın da tutunda, olası bir erken yerel seçimde takınacakları tutum, İYİ Parti’nin aldığı oy oranı  olarak Aksu’da 2’inci parti konumunda olması ve yerel seçimlerde kendisinin gönlünde yatanın ne olduğuyla ilgili birçok konuyu konuştuk. Sorularımıza içtenlikle cevap veren MHP’li Kara, Partisinin Genel Merkez’inden de bundan sonra adeta farklı bir görev beklediğinin mesajını verdi.  

24 Haziran Genel seçimlerinin değerlendirmesini de yapan MHP’li Kara, “Aksu’da Cumhur İttifakı ve millet ittifakının almış olduğu oy ortada. Her partinin kendisinin aldığı oy oranları da mevcut.  Partimizin ülke genelinde aldığı oy oranı yüksek, ancak Aksu’da almış olduğumuz oy düşük. 24 Haziran seçimlerinin hemen sonrası, kullarımızı sıvadık, istişarelerde bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. -Eksiklerimiz nedir, vatandaşımıza neyi anlatamadık?-  şeklinde özeleştirimizi yapmaya devam ediyoruz. Şu an yerel seçimlerle alakalı çalışmalarımıza da devam ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kısa bir süre önce kurulan ve kamuoyunda MHP’nin alternatifi bir parti olarak yorumlanan İYİ Parti’nin, genel seçimlerde aldığı oy oranıyla Aksu’da 2’inci olmasıyla ilgili sorumuza da MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara şu yanıtı verdi: “ İYİ Parti Milliyetçi söylemler çıkan bir parti değildir. Aksu’daki aldığı oy oranına bakıldığı zaman iyi bir oy almışlardır. Ama bu yerelde bir ölçü değildir. Ayrıca, içlerindeki rahatsızlıklar gün yüzüne çıkmaya başlamış. Seçmenler ülke bazında her siyasi partiyi kefeye koyup vatandaş terazisiyle tartacaktır”

AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Tas’ın gerçekleştirdiği basın toplantısında yerel seçimlerde MHP’yle yerel anlamda ittifak yapılabileceği sinyalinin vermesiyle siyasi kulislerde oluşan söylemlerde yanıt veren Kara, İl Başkanlığında gerçekleşen MHP İlçe Başkanları toplantısında genel seçimleri değerlendirdik. Ayrıca yerel seçimlerle ilgili yapılacak çalışmaları ele aldık. Bu toplantıda İl Başkanımıza “Yerelde ittifak” olasılığını sorduk. Genel merkezimizden böyle bir ittifak talimatının gelmediği ifade edildi. Gelirse de aynen Cumhur İttifakında olduğu gibi, ittifak yapılır biz partinin neferleriyiz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Şu an itibariyle yerel seçimlerde MHP’den Belediye Başkan aday adayı olmak isteyen 10 ismin mevcut olduğunun da altını çizen MHP Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, MHP olarak kamuoyunda, ilçe yöneticilerimizle, Aksulu vatandaşlarımızla, İl yönetimi ve Genel Merkez yöneticilerimizle, istişareler yaparak, yerel seçimlerde patimizi temsil edecek bir aday profili çizmeye çalışıyoruz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.