Mehmet Akif Ordu algılara cevap verdi

AK Parti’den istifa ederek DSP Aksu Belediye Başkan Adayı İsa Yıldırım’la yollarını birleştiren eski İlçe Başkanı ve aynı zamanda Yıldırım’ın birinci sıra meclis üyesi adayı olan Mehmet Akif Ordu, Ramazan Özen’le hem siyasi hem de fikir olarak, bundan sonra birlikteliklerinin olamayacağını açıkladı.

09 Mart 2019 Cumartesi 15:23
Mehmet Akif Ordu algılara cevap verdi

DSP Aksu Belediye birinci sıra Meclis Üyesi adayı Mehmet Akif Ordu, sosyal medya hesabında çok konuşulacak bir açıklamayı paylaştı. Kamuoyunda birileri tarafından kasıtlı olarak oluşturulmak istenen çirkin algıların olduğuna dikkat çeken Ordu, İYİ Parti birinci sıra meclis üyesi adayı Ramazan Özen ile fikir ve siyasi yollarının ayrıldığını ifade etti.

Yıldırım ısrar edince

Meclis üyeliği adaylık sürecine değinen DSP’nin Meclis Üyesi Ordu, “31 Mart 2014 tarihinden sonra aktif siyaset yapmayacağımı bildirmiştim. Yaklaşan 2019 yerel seçimleri öncesi bir yerel gazetede de haber yapıldığı gibi Ramazan Özen’in aday olması durumunda parti gözetmeksizin şartsız destek vereceğimi bildirmiştim. Bu çerçevede zaman zaman bir araya gelerek görüşmelerimiz oldu. Herhangi bir partiden adaylık söz konusu olmayınca da siyaset yapmama sözümde durarak kenara çekildim. Bu süreçte bazı arkadaşlar ve Ramazan Özenle ve diğer adaylar İsa Yıldırım ve Durmuş Ali Arslan Bey’le görüşmelerimiz oldu. Bu toplantılarda aktif siyaset düşünmediğimi kendilerine ileterek teşekkür ettim.  Fakat son listeler belirlenirken İsa Yıldırım tekrar görüşme talep etti”

Küçük hesaplar peşinde olmadım

İsa Yıldırımla gerçekleştirilen en son görüşmede,  Yıldırım’ın kutuplaşmış siyaset ortamında her kesimden, diğer partilere başvuru yapmamış, fakat Aksu menfaatleri doğrultusunda bir liste oluşturulduğunu belirttiğini ifade eden Ordu, “Bu listenin başında benim olmam yönündeki ısrarı üzerine düşünmek için zaman istedim ve teklifini kabul ettim. Kısaca bahsettiğim gelişmeler doğrultusunda Allah’ın izniyle ekip arkadaşlarım ve İsa Yıldırım başkanlığında, Aksu sevdası ve hizmet etme aşkıyla yola çıktık. Siyaseti hiçbir zaman küçük hesaplarla ve ayak oyunlarıyla yapmadım. Bana güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadım. Karar verirken daima samimi ve dürüst davrandım, vicdanımın sesini dinledim.” açıklamasını yaptı.

Özenle bir arada olamayız

Bundan sonra siyasi düşünce olarak aynı platformda yer alamayacağına da vurgu yapan Ordu, “ Tüm bu gelişmeler çerçevesinde Ramazan Özen’le fikir ve siyasi olarak yollarımız ayrılmıştır. Kamuoyunda birlikteler gibi, kasıtlı olarak birileri tarafından oluşturulan algılara itibar edilmemesini rica ederim. Şuan DSP çatısı altında; geçmişte AK Parti, MHP, CHP, İYİ Parti’de siyaset yapmış, siyasete yeni girmiş, gönlü ve yüreği Aksu sevdası ile yanıp tutuşan mütevazi insanlarla bir mücadele veriyoruz. Bu süreçte en çok tabanımız olan halkımıza güveniyoruz. Bizler bu yola inanarak çıktık, tek gayemiz gelecek nesillere kalıcı eserler ve yaşanabilir bir şehir bırakmak”

Son Güncelleme: 09.03.2019 15:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yasin Sargın 2019-03-09 16:03:55

İki gün sonra seçim sonucunda büyük ihtimalle her ikisi de meclis üyesi olarak göreve başlayacak. Çok merak ediyorum aynı meclis toplantısında farklı fikirleri savunabilecekler mi?