Kumbul: Yörüklerin dilinden en iyi ben anlarım

Yörük çadırında yaşam sürdüğünü, Yörük kültürüyle harmanlanıp yetiştiğini, bu nedenle de Yörüklerin dilinden en iyi kendisinin anlayacağını ifade eden CHP’li Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Kumbul, Gazeteniz Güney Haberci’ye özel açıklamalarda bulundu

29 Ekim 2013 Salı 17:13
Kumbul: Yörüklerin dilinden en iyi ben anlarım
Gazetemizi ziyaret eden ve hoş bir söyleşi gerçekleştirdiğimiz Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Bekir Kumbul, özellikle Yörüklere yönelik açıklamalarda bulundu. Uzun yıllar Yörük çadırında yaşam sürdüğünü, ilkokul yılları sırasında Yörük çadırından okula gidip geldiğini ve Yörük kültürüyle yetiştiğini anlatan Kumbul, “Benim dilimden en iyi Yörükler, Yörüklerin dilinden de en iyi ben anlarım. Toplumun ezilmişliğini hep birlikte çektik. Bu bölge bizim insanımızdır. Onlarla doğdum, onlarla büyüdüm, sevincimde üzüntümde hep onlarla kucaklaştım” dedi.

BEKİR ABİ GELDİ DERLER
Bütünşehir Yasası’nın çıkmasıyla birlikte Antalya Büyükşehir Belediyesi için 19 ilçenin de oy kullanacak olmasından dolayı aday adaylığı düşüncesinin oluştuğunu belirten Kumbul, “Eğer sadece kent merkezi oy kullanacak olsaydı, bu yola çıkmazdım. Ama Bütünşehir Yasası ile birlikte Antalya’nın tüm ilçeleri Büyükşehir Belediyesi için oy kullanacak. Bu coğrafyayı da Yakacık’tan Gelemiş’e kadar en iyi ben bilirim. Küçüklüğümden itibaren bu kültürün içinde yoğruldum. En ücra köşesinden, dağ başında kalmış köyüne kadar gezip dolaşmadığım yeri kalmadı. Buralara gittiğim zaman ya bizim oğlan geldi, yada Bekir abi geldi derler” dedi.

YÜRÜMEDİĞİMİZ YER KALMADI
Antalya’nın çok özel bir coğrafyaya sahip olduğuna işaret eden Kumbul, “Bu coğrafya hem özel, bir o kadar da zor bir coğrafyadır. Örneğin, Perge bizim için çok özel bir yerdir. Tarihte ilk kadın başkan Perge’nin olmuş. Bunun yanı sıra daha pek çok antik tiyatromuz, tarihi ve doğal güzelliklerimiz var. Bu coğrafyaya hizmet etmek istiyorsanız, öncelikle bu coğrafyayı çok iyi bilmeniz, tanımanız, tarihini, kültürünü ve temel yapılarını iyi bilmeniz gerekir. İyi bileceksiniz ki, koruyarak ve özenle geleceğe miras bırakabilesiniz. İşte bunu en iyi bilenlerden biri de benimdir. Serik’te kışlar, yazları Anamas’a yürürdük. 15 günde çıkardık. Yörük olmamızdan bu coğrafyanın yürümediğimiz, gezmediğimiz yeri kalmadı” diye konuştu.

SUSUZ YOLSUZ KÖY KALMAYACAK
“İçimde büyük heyecan var. Hislerim benim aday gösterileceğimi söylüyor. Bu his, belki hekimliğimden kaynaklanıyor olabilir” diyen Kumbul, “Aday gösterilmem durumunda, seçilme konusunda en ufak bir kuşkum yok. Şunu hemen belirteyim ki, göreve geldiğim takdirde Antalya’da susuz ve yolsuz köy bırakmayacağım. Bunun sözünü veriyorum. Garipçe de Yakacık da Gelemiş de artık Antalya’nın bir mahallesi konumuna geldi. Oralarda artık kentli oldu. Yeni yasa ile 500’e yakın köy, Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet sınırları içerisine girdi. Onun için söz veriyorum ki, susuz ve yolsuz hiçbir köy kalmayacak. Bunun yanı sıra kentin temel aksı olan turizmi çeşitlendirerek geliştireceğiz, altyapı, imar ve çevrecilik gibi hizmetlerimizi de aksatmadan sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

AKSU’NUN ÖZEL YERİ VAR
Aksu’nun da kendisinde özel bir yeri olduğunu vurgulayan Kumbul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aksulu Yörük kardeşlerim şimdiye kadar hep ihmal edildi. Sorunlarıyla baş başa bırakıldı. Onun içinde bende özel bir yeri vardır. Aksu’nun bir ucu Akdeniz, diğer ucu ise Isparta’ya dayanmaktadır. Antalya’nın da önemli bir gelişim merkezidir. Ancak buranın 2B, imar, altyapı, hazine arazileri gibi ciddi sorunları var. Bu bölge bizim insanımız ve biz birbirimizin dilinden anlarız. Sorunlarımızı da hep birlikte çözeceğiz. Çünkü biz şimdiye kadar hep kucaklaştık. Birbirimize hep kucak açtık. Aksu başta olmak üzere Antalya’nın hangi köyüne gitsem, bir tas çorbasını içeceğim bir değil birkaç ev vardır.”
/Sercan AYTIŞ
 

Son Güncelleme: 29.10.2013 17:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bekir kumbul beye selam olsun ben abdurahman vural in dedesinin oglu veysel kara aksaray 2017-03-10 21:33:31

begeniyorim