Kıyak kadro yine gündemde!

Bundan 5 ay önce Şubat ayı Aksu Belediye Meclisi’nde gündeme gelen, kıyak kadro tartışması yine alevlendi. Sosyal Medyada paylaşım yaparak, iddiaları gündeme getiren meclis üyeleri, Mustafa Poyraz, Ramazan Özen, Yunus Akpınar ve Mehmet Akif Ordu, açılacak olan kadrolara başkan yardımcıları ve bazı meclis üyelerinin birinci derece de yakınlarının yerleştirilmesine sert tepki gösterdiler.

20 Temmuz 2020 Pazartesi 13:39
Kıyak kadro yine gündemde!

Paylaşımlar fitili ateşledi

Kıyak kadro tartışması yine gündem de. Aksu Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda gündeme alınarak, ilgili komisyona havale edilen ve aynı ayın ek oturumunda Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e yeni açılacak kadrolara atama yetkisi verilmesi öncesi dile getirilen, kıyak kadro tartışması, 5 aylık aradan sonra tekrar alevlendi. DSP Meclis üyeleri Mustafa Poyraz, Mehmet Akif Ordu ve İYİ Parti Meclis üyeleri Ramazan Özen ile Yunus Akpınar, sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla, kıyak kadro tartışmasının fitilini ateşledi.

DSP ve İYİ Partili üyelerden sert çıkışlar

DSP Meclis Üyesi, Mehmet Akif Ordu, “Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsa, tek tek ortaya çıkacak. Varsa yüzleri bu millete hesap verecekler” şeklinde tepkisini gösterirken,  İYİ Partili Ramazan Özen, “Aksu’nun evlatlarını, kendi evladı gibi görmeyip, hakkını yiyen kim varsa Allah’ın gazabı üzerlerinde olsun” şeklinde sert ifadeler kullandı. Yine İYİ Parti’nin meclis üyesi Yunus Akpınar, “Bu durum, bu toplumun vicdanının kabul edebileceği bir durum değil. İşi ehline verin, ilkesini çiğnemektir. Toplum ahlakını çökertmektir. Bunun vebali de ağır olur” yorumunda bulundu. DSP Grup sözcüsü Mustafa Poyraz’da, bazı başkan yardımları ve bazı meclis üyelerinin çocuklarıyla yakınlarının, kadrolu eleman olarak belediyeye alınmasının etik olmadığını savundu.

Geçmişte sarf edilen ifadeler

Gelişmeler bu şekilde yaşanırken, Aksu Belediyesi’nin Şubat ayı oturumunda, kadro değişikliğini içeren gündem maddesi ele alınmıştı. İlgili komisyonlara havale edildikten sonra, komisyon raporu doğrultusunda, Aksu Belediyesi’nin Şubat ayı meclisinin ek oturumunda, tekrar gündem maddesi olarak ele alındı. Başkan Halil Şahin’e kadro değişikliği yetkisi verilmesi için yapılan oylama öncesi, İYİ Parti, DSP ve CHP Grup sözcüleri, bu kadro değişikliği yetkisinin beraberinde kıyak kadro tartışmasını gündeme getirdiğinin altını çizerek, “Kamuoyunda açılacak olan kadrolara, bazı başkan yardımcıları ile yine bazı meclis üyelerinin çocuklarıyla beraber, yakınlarının yerleştirileceği ifade ediliyor. Umarız bu söylemler dedikodudan öteye geçmez. Biz bu vebalin altına girmek istemiyoruz”  şeklinde ortak açıklama da bulunmuşlardı.

Belediye kulislerinden sızan bilgiler

Grup sözcülerinin bu açıklamaları karşısında konuşan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu söylemlerin hepsinin bir dedikodu olduğuna dikkat çekerek, “5-6 yıldır teknik personel olarak çalıştığı halde, kadrolu olmamasından dolayı imza yetkisi olmayan kişilere kadro hakkı tanınacak” şeklinde ifadelerde bulunmuştu. Karşılıklı konuşmalardan sonra yapılan oylamayla, kadro değişikliği yetkisi, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’e verilmişti.  Bu gelişmenin üzerinden 5 aylık bir zaman dilimi geçti. Bu süreçte herhangi bir kadro değişikliği yaşanmadı. Ancak Cuma akşamı, belediye kulislerinden sızan bilgiler doğrultusunda, DSP ve İYİ Parti meclis üyelerinin sosyal medya hesaplarında yaptıkları paylaşımlarla, kıyak kadro tartışması tekrar alevlendi. 

Özen: Allah’ın gazabı üzerlerinde olsun

İYİ Parti Ramazan Özen,  “Aksu Belediyesini iyi izleyin dostlar” başlıklı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:  “Mecliste açık açık söyledik. Burası belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin babasının çiftliği değil. Evlatlarınıza gidin, başka yerlerde iş bulun. Aksu halkı, sizin çocuklarınıza bakmak zorunda değil, dedik. Ama nafile, yine bildiklerini yapmaya çalışıyorlar. Yine pis kokular geliyor belediyeden, yine hazırlık yapıyorlar evlatları için. Gönül belediyeciliği dedikleri, kendi evlatlarının gönlünü, halkın imkânları ile etmekmiş meğer. Aksu’nun evlatlarını, kendi evladı gibi görmeyip, hakkını yiyen kim varsa Allah’ın gazabı üzerlerinde olsun”

Ordu: Varsa yüzleri hesap verecekler

DSP’li Mehmet Akif Ordu, “Aksu Belediyesinden hiç hoş olmayan duyumlar geliyor. İnşallah yalandır. Makamlarını hısım akrabasını belediyede işe yerleştirme derdine düşmüşler, yapmayın! Kim tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsa tek tek ortaya çıkacak. Varsa yüzleri bu millete hesap verecekler” şeklinde paylaşımda bulundu.

Akpınar: Vebali ağır olur

İYİ Partili Yunus Akpınar, “Aksu belediyesinde yeni personel alımı yapıldığını öğreniyoruz. Meclis toplantısında uyarmamıza rağmen, yöneticilerin birinci dereceden yakınlarını işe alması, bir önceki dönemde yaptıkları hatayı meşrulaştırmaktır. Halkı ve hakkı hiçe saymaktır. Liyakat esaslı değil de, yakınlık esaslı alımlar yanlış yönetmenin, çürümenin göstergesidir. Bu durum bu toplumun vicdanının kabul edebileceği bir durum değildir. İşi ehline verin, ilkesini çiğnemektir. Toplum ahlakını çökertmektir. Bunun vebali de ağır olur”

Poyraz: Nerede adalet, nerede kalkınma

Diğer bir paylaşım ise DSP Grup Sözcüsü Mustafa Poyraz’a ait. Poyraz paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin bizzat kendisi meclis toplantısında söz vermesine rağmen başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin kendi çocukları ile yakınlarını kadroya almaları gerçekten etik olmadı. Böyle bir anlayışla belediye yönetiliyorsa, nerede adalet nerede kalkınma”

HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 20.07.2020 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.