İNANDIK, ÇOK ÇALIŞTIK VE BİRLİKTE BAŞARDIK

Ak Parti’nin Aksu’daki büyük seçim zaferinin mimarlarından olan İlçe Kadın Kolları Başkanı ve Ziraat Mühendisi Saide Karataş, seçim sürecini gazetemize değerlendirdi.

11 Kasım 2015 Çarşamba 11:13
İNANDIK, ÇOK ÇALIŞTIK  VE BİRLİKTE BAŞARDIK

Aksu’nun bütün mahallelerinde ziyaret edilmedik ev bırakmadıklarını dile getiren Karataş, “Bütün ekibimizle kazanmaya odaklandık, inanarak çalıştık ve başardık” dedi.
“Ekibimle gurur duyuyorum” diyen Karataş, Güney Haberci Aksu Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hilal Kara’nın sorularını yanıtladı. İşte Başkan Saide Karataş’ın yanıtları…

 Ak Parti Kadın Kolları’nın başarılı ekip lideri zaferin kodlarını gazetemize açıkladı.

-Önce sizi tanıyabilir miyiz, Saide Karataş kimdir?

-Antalya’da 1974 yılında doğdum. Kundu Mahallesi’ndenim. Çiftçi bir ailenin çocuğuyum ve ziraat mühendisiyim. Eşim orman mühendisi. İki oğlum var, büyük oğlum 17 yaşında ve üniversiteye hazırlanıyor, küçük oğlum 13 yaşında ve yedinci sınıfa gidiyor. Akdeniz Üniversitesi’nin Bahçe Bitkileri Bölümü’nden mezun olduktan sonra özel sektörde tohum ıslahı üzerine çalışmalarım oldu. Daha sonra kendi seramı kurdum ve domates üretimine başladım.

-Politikaya olan ilginiz nasıl doğdu?

-Ailemde Demokrat Parti geleneğine saygı duyulur. Ben de böyle bir atmosfer içinde yetiştim. Öğrencilik yıllarım ve iş hayatım boyunca ben de hem rahmetli Turgut Özal’ın hem de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir hayranıydım. Eşim de benimle aynı düşünceleri paylaşır.


-Ak Parti’de Aksu Kadın Kolları Başkanlığını ne zaman üstlendiniz?

-Bir buçuk yıldır bu görevi yapıyorum. Bu süre içerisinde 3 seçim geçirdim. İlçe teşkilatımızdaki çok deneyimli siyasetçilerin yanında gurur duyarak çalıştım. İki genel seçim ve bir Cumhurbaşkanlığı seçiminden alnımızın akıyla çıktığımıza inanıyorum.

-Biraz da ekibinizden söz eder misiniz?

- Ak Parti Aksu İlçe Kadın Kollları Yönetimi 52 kadından oluşuyor. Ayrıca, Aksu’nun her mahallesinde 8-10’ar kadından oluşan mahalle yönetimlerimiz var. Onların toplamı da 340’a ulaşıyor. Çok koordineli bir çalışma sergiliyoruz. Biliyorsunuz Aksu, her mahallesinde ayrı bir sosyal ve ekonomik bir özellik taşıyor. Kundu’dan Karaöz’e kadar tüm Aksu’nun nabzını elimizde tutma gayreti içindeyiz.

-Bunda başarılı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

-Öncelikle, ben sadece bir siyasetçi değilim. Aynı zamanda bir anneyim ve bir ziraat mühendisiyim. Gittiğimiz köylerde çiftçi kadınlarımızla bir yandan mesleki tecrübelerimle diyalog kurarken, bir yandan da anne olarak onların sorunlarını anlamaya çalışıyorum. Bütün bunlar raporlar halinde partimizin ilgili kurullarına iletiliyor. Ak Parti İlçe Teşkilatı’nın Kadın Kolları olarak ilçemiz nüfusunun yarısını oluşturan kadınlarımızla bire bir diyalog halindeyiz. Aksulu kadınlarımızla bir telefon kadar uzağız. Sık sık yaptığımız mahalle ve ev toplantıları ile sorunlarını dinleyip çözümler üretmeye çalışıyoruz.

-Aksu’yu bir siyasetçi olarak çok gezdiniz mi?
-Adım adım dolaştığımızı söyleyebilirim. Sadece ben değil, 52 kişilik yönetim kurulumdaki hanımlar da bütün mahalleleri çok iyi bilir. Bir mahalleye gitmeden önce, o mahallenin başkanıyla birkaç gün öncesinden telefon görüşmesi yapar ve geleceğimizi söyleriz. Daha sonra mahalleye vardığımızda, tarlaları, bahçeleri, seraları ve evleri ziyaret ederiz. Dertlerini, sorunlarını dinler ve not ederiz.

-Bu güzel söyleşi için çok teşekkür ederiz. İleriki günlerde sizi yeniden sayfalarımıza konuk etmek isteriz.

-Ben de çok teşekkür ederim. Aksu’nun gururu olan kadın kollarımızın daha çok tanınmasını isterim. Kadın Kolları yönetimi olarak da sizlerle görüşmek dileğiyle…
 

Son Güncelleme: 11.11.2015 12:31
Anahtar Kelimeler:
AksuAK PartiSaide Karataş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.