Emniyet Müdürü Akgüç MHP'den aday adayı

Elmalılı olan Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, MHP'den milletvekili aday adayı oldu. Akgüç, "Antalya'nın çocuğu olarak memleketime dönüp Ankara'da turizmin başkentini en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum" dedi.

11 Mart 2015 Çarşamba 14:08
Emniyet Müdürü Akgüç MHP'den aday adayı
İlk ve orta öğrenimini Elmalı'da tamamlayan ve 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun olan 47 yaşındaki Sadettin Akgüç, Adana, Artvin/Hopa, İzmir ve Ankara'da çeşitli rütbelerde emniyet teşkilatında görev aldı. Son olarak 2012- 2014 yılların arasında Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttü. Görev aldığı süreçte çok sayıda uluslararası projede yer alan Akgüç'e, 2012 yılında Kırgızistan Devleti tarafından ülkelerinin polis teşkilatlarına yapılan katkılardan dolayı Kırgızistan Devlet Üstün Hizmet Madalyası verildi. Son olarak Bitlis Emniyet Müdürlüğü görevini yapan Akgüç, uyuşturucuyla mücadele alanındaki çalışmaları ve sokak çocuklarına sahip çıkma noktasındaki hassasiyetleriyle tanındı.

30 yıllık emniyetçi kimliğini bir kenara bırakarak siyasete atılan Akgüç, MHP'den milletvekili aday adayı oldu. İyi derecede İngilizce bilen, evli ve iki çocuk sahibi Sadettin Akgüç, Elmalılı bir ailenin 4 çocuğundan en küçüğü olarak dünyaya geldiğini, Türkiye'nin çeşitli illerinde ve çoğunluğu Ankara'da olmak üzere uzun yıllar emniyet teşkilatında görev yaptığını söyledi.

Artık memleketine hizmet için Antalya'ya döndüğünü kaydeden Akgüç, son iki yıldır siyasete ilgi duyduğunu ve adaylık noktasında karar aldıktan sonra da doğum yeri Elmalı'dan başlayarak Antalya'nın bütün ilçelerini dolaştığını belirtti.

Eşi Gamze, çocukları Emre ve Fatih'in de büyük desteğini alan Akgüç, siyasete girmesiyle ilgili şunları söyledi:

"30 yıllık güvenlik alanındaki birikimimi, Türkiye'nin en çok ihtiyacı olan ve sıkıntısını bugün itibariyle daha çok hissettiği bu alanda yansıtmak ve Antalyamızı Ankara'da layıkıyla temsil etmek için aday oldum. Antalya'nın Ankara'daki adresi olmayı hedefliyorum. Türkiye'nin son iki yılda yaşadıkları, siyasete atılmamda ön önemli etken oldu. Bu süreçte partim MHP'de yer almam ve siyasete başlamam gerektiğine karar verdim. Antalya'nın çocuğu olarak memleketime dönüp Ankara'da turizmin başkentini en iyi şekilde temsil etmeyi amaçlıyorum."
 

Son Güncelleme: 11.03.2015 14:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.