CHP'de Liste Savaşı! Listede Abdullah Gül Bile Var

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi’nde devam ederken ilginç bir liste savaşı yaşanıyor.

06 Eylül 2014 Cumartesi 17:05
CHP'de Liste Savaşı! Listede Abdullah Gül Bile Var
Ankara ATO Kongre Merkezi'ndeki CHP Kurultayı'nın ikinci günü, Genel Başkan seçiminin yapıldığı ilk günden daha hareketli.

Kurultay'daki Muharrem İnce'ye yakın isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden kendilerine "ortak liste" teklifi geldiğini, İnce'den PM için 8 isim istendiğini öne sürdüler. Ancak İnce'nin bu teklifi kabul etmediğini de söylediler.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 60 kişinin seçimle belirleneceği Parti Meclisi için çarşaf liste adaylığı tamamlandı. Çarşaf listede 610 kişi var.

Parti Meclisi üyeleri (60 asıl üye,15 yedek üye) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri (15 asıl üye 8 yedek üye) seçimi gerçekleştirilecek.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDEKİ SÜRPRİZ İSİM
Kılıçdaroğlu bugün sabahtan itibaren yeni listeyi şekillendirdi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği’nden ayrılan Enis Berberoğlu’nun CHP Parti Meclisi üyeliği için başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Berberoğlu, Odatv’ye yaptığı açıklamada “Evet aday oldum. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun listesindeyim” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN LİSTESİNDEN SIZAN İSİMLER

Gürsel Tekin
Erdoğan Toprak
Emel Yıldırım
Veli Ağbaba
Candan Yüceer
Aykurt Erdoğdu
Özgür Özel
Onursal Adıgüzel
Mehmet Bekaroğlu
Enis Berberoğlu
Zekeriya Temizel
Sezgin Tanrıkulu
Emrehan Halıcı
Bülent Kuşoğlu
İlhan Cihaner
Faik Öztrak
İrfan Önal

ÖNCE İNCE'NİN LİSTESİNDEKİ İSİMLER SIZDIRILDI

Muharrem İnce'nin PM için bir anahtar liste hazırladığını duyurmuştu.

Gerçek Gündem'in de ise İnce'nin listesinden sızan isimlere ulaştı. Sızan isimlerin Önder Sav'a yakın isimler olması dikkat çekti.

-Ali Özcan
-Hakkı Süha Okay
-Seyfi Oktay
-Berhan Şimşek
-Öztürk Kocaoğlu
-Ali Yıldızlı
-Av. Haluk Pekşen
-Mustafa Parsakoğlu
-Dilek Akagün Yılmaz
-Macit Özcan
-Fikri Sağlar
Sürpriz: Zekeriya Temizel

CHP'de açıklanan çarşaf listede sürpriz isim, DSP hükümetinde bakanlık da yapmış bir siyasetçi; Zekeriya Temizel. Temizel dışında, çarşaf listede, CHP'ye son anda üye olup katılan Mehmet Bekaroğlu da bulunuyor. Her iki ismin de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun hazırlayacağı anahtar listede yer almalarına kesin gözüyle bakılıyor.

İnce'ye Kılıçdaroğlu'ndan"ortak liste teklifi" mi?

Kurultay'daki Muharrem İnce'ye yakın isimler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekibinden kendilerine "ortak liste" teklifi geldiğini, İnce'den PM için 8 isim istendiğini öne sürdüler. Ancak İnce'nin bu teklifi kabul etmediğini de söylediler.

BALBAY VE ÖZKAN PM'YE ADAY
Çarşaf listede yer alıp, PM adayları arasında dikkat çeken isimler ise CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ile gazeteci Tuncay Özkan.

Ergenekon davasından yargılanan Balbay ve Özkan, Silivri'de bir dönem aynı koğuşu paylaşmışlardı.

LİSTEDE ABDULLAH GÜL BİLE VAR!
Çarşaf listede yer alan isimler arasında dikkat çeken bir isim daha var; Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le aynı adı taşıyan bir CHP'li de PM listesine aday oldu. Böylece Abdullah Gül ismi de CHP'nin PM aday listesine girmiş oldu.

UMUT ORAN VE ADNAN KESKİN ADAY OLMADI
CHP'nin Deniz Baykal dönemindeki Genel Sekreteri, Kılıçdaroğlu döneminde de bir ara örgütten sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Adnan Keskin ise PM'ye aday olmadı.

Aday olmayanlar konusunda bir başka öne çıkan isim ise Umut Oran. Yine milletvekillerinden Melda Onur da PM için aday olmadı.

KARAYALÇIN KENDİ LİSTESİNİ ÇIKARACAK İDDİASI
CHP'nin SHP ile birleştiği dönemde SHP Genel Başkanlığı görevini yürüten, ardından CHP'ye katılan Murat Karayalçın da PM'ye aday olmadı. Ancak Karayalçın "birleşik sol" adı altında kendisine bağlı isimlerle bir anahtar liste çıkaracağı iddia ediliyor. 

habervaktim.com

Son Güncelleme: 06.09.2014 17:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.