CHP, Aksu’da İYİ Parti’ye liste resti çekti

Meclis üyesi listelerinin seçim kuruluna verilmesine sayılı dakikalar kala CHP, Aksu’da  İYİ Parti’ye liste resti çekti.

19 Şubat 2019 Salı 16:43
CHP, Aksu’da İYİ Parti’ye liste resti çekti

Aksu’da Millet İttifakı’nda liste krizi yaşanıyor. CHP’nin İYİ Parti’yle yaptığı liste protokolüne uyulmadığı, CHP’li yöneticiler tarafından iddia edildi. Listenin seçim kuruluna verilmesine sayılı dakikalar kala, imzalanan protokole uyulmaması, CHP’nin listeden çekileceği, CHP’li yöneticiler tarafından ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Geçen hafta İYİ Parti’yle bir protokol imzaladık. He iki partinin meclis üyesi sıra numarası belirlendi. Protokol gereği, kontenjan 3 ile 2, 5, 8, 11 sıra numalarına CHP’li üyeler yazılmasına karar verildi. Bizlerde bu doğrultuda listeye yazılması için isimler verdik. Ancak bakıyoruz ki, ne bizim önerdiğimiz isimler yazılmış, nede sıra numaralarına mutabık kalınmış. Başkan Adayı ile İlçe Başkanının telefonları kapalı ulaşamıyoruz. Bu durumu İl Başkanlığına bildirdim. Böyle giderse listemizi çekeriz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Ayrıca son dakika gelişen kulis bilgisine göre de, İYİ Parti İlçe Yöneticisi ve aynı zamanda İlçe sekterliği görevini yürüten Duran Çaba’nın yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiği, ifade edildi.         

Son Güncelleme: 19.02.2019 18:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.