CHP Aksu Örgütü’nün Yıldırım ısrarı

CHP Aksu İlçe Teşkilatı Genel Merkezi’nin kapısını çalarak, adayımız İsa Yıldırım mesajını verdi.

04 Aralık 2018 Salı 13:52
CHP Aksu Örgütü’nün Yıldırım ısrarı

CHP İlçe Örgütü Ana Kademe, Kadın Kolları ve Gençlik Kollarından oluşan bir heyetle Ankara’ya giderek CHP Genel Merkezi’nin kapısına dayandı. İYİ Parti’yle aralarında oluşacak ittifak ile ilgili Aksu’daki çatı belirsizliğine yanıt bulmaya çalışan CHP İlçe Örgütü heyeti, Genel Merkez yöneticilerine oluşacak ittifakta çatının CHP’de, adayın ise İsa Yıldırım olması yönündeki taleplerini ilettiler.

CHP Aksu İlçe Örgütünden oluşan bir heyet Ankara’ya gitti. CHP Genel Merkezi’nde önce Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’la görüşen heyet, İlçe örgütü ve CHP tabanı olarak 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, partinin Aksu Belediye Başkan adayının İsa Yıldırım olması yönünde taleplerini ilettiler. Sonra “İYİ Parti’yle oluşacak olası bir ittifakta, oluşacak yapı nasıl olacak?” sorusunu Torun’a ilettiler.

Torun’un oluşacak ittifaktaki ‘Aksu Çatısının’ CHP’den, adayın ise İsa Yıldırım olacağı cevabı üzerine,  bu sefer de Aksu İlçe Örgütü soluğu CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan’ın yanında aldı.  Heyet partinin bugünkü grup toplantısı sonrası CHP Genel Başkan’ı Kemal Kılıçtaroğlu’yla görüşeceği ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP Aksu İlçe Başkanı Kenan Yıldız, “Örgüt olarak bizler 4 senedir, İsa Yıldırım üzerinde çalışıyoruz. Yıldırım’ın hem parti tabanında, hem de halk nezdinde bir karşılığı var. Genel Merkezimizle daha önce yaptığımız görüşmelerde de Aksu adayımızın İsa Yıldırım olması yönünde taleplerimizi iletmiştik. Başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, milletvekillerimiz, Antalya İl Örgütümüz bu talebimize olumlu yanıt vermişlerdi. Şimdiyse bir ittifak arayışı var. Aksu’da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aldığımız oy oranı belli. İttifak olacaksa da bu çatının CHP’de olması gerekiyor. İşte bu taleplerimizi Genel Merkez yöneticilerimize ilettik. Bir sorun olmadığını ifade ettiler” şeklinde açıklamalarda bulundu.      

Son Güncelleme: 04.12.2018 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.