Çavuşoğlu: Özgenç taşra zihniyetinden bir çocuk

Gazipaşa Havalimanı'nın apronun genişletilmesi için izin verilmesinin ardından Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç'in, "Bizi tavuk gibi yemleyerek oyalıyorlar' sözlerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, tepki gösterdi.

11 Ağustos 2013 Pazar 15:46
Çavuşoğlu: Özgenç taşra zihniyetinden bir çocuk
Gazipaşa'da düzenlenen bayramlaşma törenine katılan Çavuşoğlu, Gazipaşa Havalimanı'nda apron genişleme izninin ardından pistin de uzatılması ve genişlemesi için çalışma yapacaklarını vurguladı.

Havayolu şirketlerinin Gazipaşa'ya sefer sayısını arttırmak istediğini ancak apronun yetersizliği nedeniyle bunu yapamadıklarını belirten Çavuşoğlu, "Bu aslında TAV firmasının görevidir. Ancak biz de bölgenin sorunlarını çözmek durumundayız. TAV'la temasa geçtik. Bunun üzerine kendileri Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne (DHİM) talepte bulundu. Biz de DHİM ile temasa geçerek bu iznin verilmesini sağladık ve duyurusunu yaptık" diye konuştu.

ÖZGENÇ TAŞRA ZİHNİYETLİ
Gazipaşa Havalimanı'nda yaşanan gelişmelerle ilgili muhalefet partilerinin takdir etmeyi bilmediğini savunan Çavuşoğlu, Belediye Başkanı Özgenç'i de 'Bizi tavuk gibi yemleyerek oyalıyorlar' sözlerinden dolayı eleştirdi. Havalimanının mevcut hale gelmesi için büyük gayret gösterdiklerini belirten Çavuşoğlu, "Ama muhalefet yapılanları çok çabuk unutuyor. Hele bir belediye başkanınız var, maşallahı var. Tam taşra zihniyetinde bir çocuk. Beni gördüğü zaman 'Ağabey Allah razı olsun' diyor. Ama arkadan farklı konuşuyor. Yapılan hizmetleri bir kez olsun takdir edin" dedi.

'AMACIMIZA ULAŞTIK'
Türk Hava Yolları'nın da (THY) Gazipaşa'ya sefer düzenlemesi için temaslarda bulunduklarını anlatan Çavuşoğlu, "Bazen 'THY'ya gücü yetmiyor mu' diye değerlendirmeler oluyor. THY kendine göre hesaplar yapıyor. THY ne kadar yarı kamu yarı özel olsa da özel şirket mantığıyla yürütülüyor. Siyasi baskılarla değil onların da değerlendirmeleriyle inşallah ilerleyen yıllarda THY buraya inmiş olur. Ama biz istediğimiz şeye ulaştık. Amacımız havalimanını yurt dışına açmaktı, onu da başardık" dedi. 

Son Güncelleme: 11.08.2013 19:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.