BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATINA SUÇ DUYURUSU

Büyükşehir Belediyesi Kent Tarih ve Tanıtımı Daire Başkanlığı görevini yürüten Durmuş Ali Arslan’la ilgili çok konuşulacak bir iddia ortaya atıldı. İddianın sahibi İYİ Parti İlçe Başkan Yardımcısı Gülçin Kozgar. İYİ Partili Kozgar, Arslan hakkında ‘kullanımdan kaynaklanan hırsızlık suçu’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

16 Eylül 2019 Pazartesi 13:52
BÜYÜKŞEHİR BÜROKRATINA SUÇ DUYURUSU

İYİ Parti Aksu İlçe Başkan Yardımcısı Gülçin Kozgar, 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Aksu Belediye Başkan adayı olan ve şimdide Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde Daire Başkanlığı görevini yürüten Durmuş Ali Arslan hakkında, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti. Büyükşehir Bürokratı Arslan hakkında ki suçlamaları kabul etmezken, İYİ Partili Kozgar ise, suç duyurusun da bulunma gerekçesini şu şekilde açıkladı.

“Durmuş Bey, 31 Mart seçimlerinde Aksu’dan İYİ Parti Belediye Başkan adayıyken, yeğeni tarafından seçim çalışmalarından kullanmak için, aile firmamızdan bir araç kiraladı. Kiralanan araç kaza yaptı ve araç pert oldu. Şu an araç ortada yok. Arslan’la yaptığım görüşmelerde zararımın karşılanacağını ifade etti. Ancak bugüne kadar karşılanan bir zararım olmadı. Üstelik araca da ulaşamıyoruz. Bununla ilgili WhatsApp yazışmalarından tutunda birçok delilim var.”

MAĞDUR ETMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Aracın 2018 model olduğunu ve aracı geçtiğimiz Mart ayında Durmuş Ali Arslan’ın yeğeni Hasan Arslan’a seçim çalışmalarında kullanılmak üzere verdiğini belirten Gülçin Kozgar, “Seçim gecesi saat 01.30’da gerçekleşen kaza sonucu aracım pert oldu. Kazayı ve aracımın perte çıktığını ertesi gün başkasından öğrendim. Kaza yapan şahıs Muzaffer Şafak Şile, benim bilgim dışında aracı kullanıyormuş. Durmuş Ali Arslan, sorunu 10 gün içerisinde çözeceğini ve beni mağdur etmeyeceğini söyledi” dedi.

NE ARABA VAR NE ÖDEME

Görüşmenin bir ay sonrasında Durmuş Ali Arslan’ın telefonlarına çıkmadığını belirten Kozgar, “Arabanın İstanbul’da olduğunu söyleyerek yedek anahtarını istedi. GPRS cihazını da söktükleri için aracın nerede olduğunu bilmiyorum. Kontak anahtarını verdim, onun üstünden de 3 ay daha geçti. Şu anda ne araba var, ne ödeme var. -Arabayı yaptırdık- diyorlar, ama ortada araba yok. Şu anda çalıştıramadığım arabanın kredisini ödüyorum. Mağdur edildim. İyi niyetle çözmeye çalıştım; ancak karşı taraftan bir adım gelmeyince hukuki yollara başvurdum. Şirket sahibi olarak babamın adı geçiyor, onunla birlikte suç duyurusunda bulunduk” şeklinde konuştu.

NEYİN PEŞİNDE BİLMİYORUM

İddiaları yalanlayan Durmuş Ali Arslan ise, Gülçin Kozgar’ın suç duyurusunun reddedildiğini söyledi. Arslan, “Benim araba kiraladığım yok, sözleşme de imzam da yok. Seçim dönemin de bir araba kiralanmış araba kaza yapmış. Hanımefendi araba kaz yaptığı gün arabanın kaskosunu iptal ettirmiş. Biz ona rağmen arabayı tamir ettirdik. Gelip arabayı teslim almıyor. Haraç istiyor. ‘Arabayı satalım, parasını verelim. Eksiği varsa tamamlayalım’ diyoruz, kabul etmiyor. Arabayı da almıyor. Önce gitti ‘nitelikli dolandırıcılık’ diye suç duyurusunda bulundu, reddedildi.  ‘Kullanımdan kaynaklanan hırsızlık’ diye suç duyurusunda bulundu, mahkeme onu da reddetti. Kendisi neyin peşinde bilmiyorum. Kendisi ve haberi ilk yapan basın kuruluşu hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundum” dedi.

YARGI SÜRECİ İŞLEYECEK

Kendisinden kaynaklanan bir zararı karşılamaya hazır olduğunu belirten Arslan, “Bizden kaynaklanan bir zarar varsa ben karşılarım. Aracın kiralama sözleşmesini neden yayınlamıyor? Arabanın neden kaskosu yok? Yasal olmayan, tezgah altı rent a car işi yapıyor. Mesele burada para değil, hanımefendinin ne istediğini bilmiyorum. Hepsini istiyor. Kazadan iki saat sonra arabanın kaskosunu iptal ettiriyor. Niye iptal ettiriyor arabanın kaskosunu? Normalde bu arabayı kaskonun yaptırması gerekiyor. Ona rağmen 45 bin lira masraf ettirip arabayı yaptırdık. Sürekli ‘hırsızlık’ deyip duruyor. Kendisiyle ilgili, bundan sonra yargı süreci işleyecek” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.