'Belki de ittifak sağlanmayacak'

CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, CHP ile İYİ Parti arasında süren ittifak görüşmelerinin şimdilik Antalya ve Ankara engeline takılmasına yönelik gelişmeler için, “Belki de ittifak sağlanmayacak. Ama ittifak olursa Antalya ve Ankara olmazsa olmazımızdır” yorumunu yaptı.

03 Aralık 2018 Pazartesi 16:23
'Belki de ittifak sağlanmayacak'

Pazarlık konusu olamaz

CHP ve İYİ Parti arasındaki yerel seçimlere yönelik süren görüşmelerle ilgili belirsizlik sürerken, CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “İttifakın olmama durumu olabilir. Görüşmeler yapılıyor. Ankara ve Antalya ile ilgili anlaşmazlıkların yaşandığı ifade ediliyor. Kesinlikle ne Ankara nede Antalya’yı verme gibi düşüncemiz var. Ülkenin kurucu partisi olan CHP’nin hem Ankara hem Antalya’dan adayını çıkaracaktır. Antalya kesinlikle pazarlık konusu olmayacak” açıklamalarında bulundu.

Erken belirlensin

Partisinin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesiyle ilgili süreci, anket sonuçlarının ortaya koyacağının altını çizen CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Bununla ilgili birçok anket yapıldı.  Bazı anketlerde Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  bazı anketlerde ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal çıkıyor. Ama bir gerçek var. Bu yarış 3 kişi arasında geçiyor. Diğer bir isim ise Antalya Milletvekilimiz Çetin Osman Budak. Son kararı verecek olan Parti meclisimizdir. Büyükşehir adayımızın bu hafta belirlenmesini istiyoruz. Seçim stratejimizi ona göre belirlemek istiyoruz. Daha hızlı yol almamıza neden olur” diye konuştu.

Genel Başkanla 7 kere

CHP’li Kumbul, “Genel Merkez yöneticilerimizden oluşan bir komisyon geçen hafta Antalya’ya gelerek, aday adaylarımızla görüşmeler yaptı. Ardından 100’ü gecik STK temsilcileriyle görüşmeler yaptı. Gerekli raporlar yazıldı. Durum aktarıldı. Seçimlerden alınan sonuçlar ve anket sonuçları bu seçimin AK Parti ve CHP arasında gerçeği gösteriyor. Bizim herhangi bir adayı destekleme gibi durumumuz yok. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’yla yerel seçim süreci zarfında 7 kere görüşmem oldu. Kiminle seçimi daha rahat kazanacaksak onunla devam ederiz görüşünü ilettik. Önemli olan Antalya’yı kazanmak. Burada duygusal olmaya gerek yok. Önemli olan partimizin menfaati. Kimle bir adım önde olacaksak, bu isim üzerinde yoğunlaşılacaktır” dedi.

Görüşmelerimiz oluyor

Genel Merkez nezdinde ittifak görülmelerinin devam ettiğine de vurgu yapan Kumbul,  İttifak ile ilgili su an için net bir durumun olmadığını, ittifak kararı çıkarsa, ilçelerle ilgili görüşmeler yapılacağını ifade etti.   Kumbul ayrıca, İYİ  Parti Antalya İl Başkanı Ahmet Aydın İle zaman zaman bir araya geldiklerinin altını çizdi. 

Yanlış hesap

İYİ Parti’nin 24 Haziran Milletvekili seçimlerinde aldıkları oy oranını baz almasının yanlış bir bir düşünce olduğunu savunan CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Eğer bu mantıkla gidilecekse, hesap ortada 24 haziran seçimlerinde 2’inci oldukları 3 veya 4 ilçe verilir. Hesap kapatılır. Tek kriter 24 Haziran milletvekili seçimlerinde alınan oy oranı baz alınmamalı”

Aksu’da güçlüyüz

Aksu’da 2 tane Belediye Başkan aday adaylarının olduğunu ifade eden CHP Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, “Bizler Aksu’da güçlüyüz. CHP’nin adayıyla hiç zorlanmadan seçim kazanacağımıza inanıyorum. CHP Aksu İlçe örgütümüzde inancı bu yönde.  Belki de ittifak sağlanmayacak. Ne desek boş” şeklinde açıklamalarda bulundu.  

Son Güncelleme: 03.12.2018 16:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.