Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarına  savcılık sorgusu

Geçen hafta Aksu’da hareketli dakikaların yaşanmasına sebep olan Orion Pazar’a düzenlenen polis operasyonu sonrası, Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarının da Cumhuriyet Savcılığı’nca ifade vermeye çağrıldığı bilgisi aktarıldı.

07 Ekim 2019 Pazartesi 15:51
Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarına  savcılık sorgusu

Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarına savcılık sorgusu.  Belediye kulislerinde konuşulanlara göre,  Orion Pazarı soruşturması kapmasında, dosyayı inceleyen Cumhuriyet Savcısı’nın, Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarının ifadeye çağrıldığı ileri sürüldü. Bilindiği üzere tartışmaların odağında olan ve belediye yönetimince 216 kaçak işyerine göz yumulan Orion Pazar’a geçen hafta polis operasyon düzenlenmiş, operasyon kapsamında Orion Pazar yöneticileri Süleyman ve Kenan Varol kardeşler gözaltına alınmıştı.  2 gün boyunca Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince sorguları yapılan Varol kardeşler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından, denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakılmıştı.

Bu operasyonun hemen sonrası Aksu belediye Başkanı Halil Şahin’in daha önce Özel Kalem Müdürlüğü bünyesinde çalışan Mustafa Kokluk, gözaltına alınmıştı. Kokluk’ta emniyette yapılan sorgusundan sonra, aynı günün akşamı serbest bırakılmıştı. Gazetemize, “Büyük deprem öncesi artçı operasyon” diye verdiğimiz bu gelişme, gündemde ki sıcaklığını korurken, bu seferde Aksu Belediyesi’nin bazı bürokratlarının bu soruşturma kapsamında geçen hafta Cumhuriyet Savcılığı’nca ifadeleri alındığı bilgisi belediye kulislerinde konuşulmaya başlandı. Bu bürokratlardan Başkan Yardımcısı Yusuf Koçyiğit ile Yapı kontrol Müdürü Nevzat Avcı, Pazar yerinde bulunan 216 kaçak işyerine, işyeri açma ruhsatı verdiklerinden dolayı, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün’ün onayıyla kendileriyle ilgili soruşturma açılması izni verilmişti.    

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.