AK Parti aday adaylarının anatomisi

AK Parti'de, yerel seçimler için Antalya Büyükşehir Belediyesi de dahil 20 belediye başkanlığı koltuğuna 81 aday adayı çıktı. Serik'ten iki kadın belediye başkan aday adayına sahip olan AK Parti'de, CHP ve MHP'lilerin elindeki belediyelere talip çok oldu. Kumluca'da AK Partili Hüsamettin Çetinkaya ve Demre'de kısa bir süre önce iktidar partisine katılan Süleyman Topçu'ya rakip çıkmadı.

02 Kasım 2013 Cumartesi 13:49
AK Parti aday adaylarının anatomisi

İKTİDAR partisinden belediye başkanlığı aday adaylığı başvurusu için 1 Kasım Cuma, mesai saati bitimine kadar tanınan süre doldu. Teşkilat mensupları ve kamudan istifa edecek devlet memurları için ayrı bir takvimin beklendiği AK Parti'de, 'şimdilik' kaydıyla ilçe belediye başkanlıkları ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 81 aday adayı çıktı. 

AK Parti'nin aday adayları arasında çok sayıda eski belediye başkanı, 30 Mart 2014'le birlikte tarihe karışacak belde belediye başkanları yer alırken, hali hazırda AK Partili olan belediye yönetimlerine çok fazla talipli çıkmaması dikkati çekti. Aday adaylıkları daha çok, CHP'li ve MHP'lilerin belediye yönetiminde olduğu ilçelerde yoğunlaştı.

KEMER ÇOK KARIŞIK

Oluşan listeye göre CHP'li Cem Burak Özgenç'in belediye başkanı olduğu Gazipaşa'da, AK Parti'nin 4 aday adayı çıktı. Ahmet Büyükakça, Adil Çelik, Ali Doğan, Şevki Çağlayan AK Parti'nin Gazipaşa Belediye Başkan aday adayları oldu.

MHP'li Mustafa Gül'ün belediye başkanlığını sürdürdüğü Kemer ise 'kurtlar sofrasına' döndü. Dönemin Anavatan Partisi'nden iki dönem Kemer Belediye Başkanlığı yapan, 1,5 aylık bir CHP macerası olan eski Belediye Başkanı Hasan Şeker, kapanacak Tekirova'nın AK Partili Belde Belediye Başkanı Yusuf Üras ile birlikte Özgür Kurga, Turhan Anatürk ve Bedri Yalçın olmak üzere 5 isim AK Parti'den Kemer'de aday adayı olarak çıktı.

BELDE BAŞKANLARI ADAY ADAYI


CHP'li Şükrü Sözen yönetimindeki Manavgat Belediyesi yönetimine ise AK Parti'den 6 isim talip oldu. Yerel seçimlerle birlikte kapanacak Evrenseki'nin AK Partili Belediye Başkanı Recep Barut, aynı statüdeki Çolaklı Belediye Başkanı Hasan Coşkun, Sarılar Belediye Başkanı Mustafa Erkan Ersoy başta olmak üzere Ahmet Özdemir, Ali Rıza Öner ve Abdullah Mutlu da aday adayı oldu.

SERİK'TE İKİ KADIN


MHP'nin iktidarda olduğu Korkuteli Belediyesi'ne AK Parti'den Celal Koç, Mustafa Akdeniz, İlhami Yıldıran, İsmet Kemerci, Ali Kartop, Kadir Şarlak olmak üzere 6 isim talip oldu. Elmalı'da ise MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Altıntaş'a rakip olmak için Halit Akar ve Ümit Öztekin başvuruda bulundu.

Serik'te ise AK Parti içinden 8 isim aday adayı olarak çıktı. Ayla Durmaz, Ümmügülsüm Saray olmak üzere iki tane kadın aday adayına sahip Serik ilçe teşkilatına, aday adayı olarak müracaat eden isimler arasında Belek Belediye Başkanı Yusuf Mecek de yer aldı. Serik'te AK Parti'nin diğer isimleri Süleyman Yıldız, İzzet Yılmaz, Ramazan Çalık, Ramazan Etli ve Ali Sülek oldu.

YARIŞA YENİDEN ISINANLAR


CHP'li Akseki'de ise AK Parti'nin tam 8 aday adayı bulunuyor. Son yerel seçimleri CHP'ye karşı 4 oy farkla kaybeden İsmet Uysal yeniden aday adayı olurken Sebahattin Arısoy, Şakir Yalçın, Doğan Erdem, Mehmet Soylu, Mustafa Eroğlu, Ahmet Ümit Esen aday adaylığı için başvuran diğer isimler.

Kaş'ta ise AK Parti'den 6 aday adayı çıktı. AK Partili eski Belediye Başkanı Halil Kocaer'in de aday adayı olduğu Kaş'ta diğer isimler Arif Otlu, Orhan Atılgan, Mustafa Şalvarlı, Tevfik Kenan Demirci, Erol Demirhan olarak sıralandı.

MERKEZDE DURUM


AK Parti'nin CHP'nin önemli oy potansiyeline sahip olduğu Muratpaşa'da aday adayları Cihan Bulut, Fikret Akbaş ve Doruk Soydan olurken, Konyaaltı'nda ise Cafer Hadimoğlu, Osman Göster, Cengiz Tozlu şeklinde aday adayları sıralandı.

AK Parti'de Prof. Dr. Muharrem Certel, Yaşar Tabur, İsmail Durukan ve Sami Baysal ise Antalya Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı için başvurdu. Partisiz belediye başkanı İsa Yıldırım'ın başkan olduğu Aksu'da ise 8 adayı çıktı. Süleyman Yılmaz ve Ali Akcan olmak üzere bölgenin iki eski belediye başkanının aday adayı olarak müracaat ettiği AK Parti'de diğer isimler Ferdi Akkaya, Zeki Acun, Emin Bal, Hakkı Çoşgun, Halil Şahin, Zeki Koyun.

AK PARTİ 'NEZAKETİ'


AK Partili Hüsamettin Çetinkaya'nın belediye başkanı olduğu Kumluca'da Başkan rakipsiz kaldı. Çetinkaya haricinde kimse aday adaylık için müracaat etmedi. Kısa bir süre önce Demokrat Parti'den istifa ederek AK Parti'ye katılan Demre Belediye Başkanı Süleyman Topçu da rakipsiz kaldı.

Finike'de 5 dönemdir aralıksız belediye başkanlığı yapan ve 6'ncı dönem için aday adayı olan Nail Dülgeroğlu'nun karşısına ise bir isim, Abdullah Konak çıktı. Kepez'de ikinci dönem aday adayı olan Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'ye karşı da bir tek isim, Osman Ülker çıktı. Tek rakipli AK Partili belediye başkanları listesinin bir diğer üyesi İbradı Belediye Başkanı Muharrem Kaya oldu. Kaya'nın karşına Kazım İletir aday adayı olarak çıktı. Gündoğmuş'ta ise AK Partili Başkan Mehmet Özeren'in karşısına iki isim çıktı. İlçenin eski belediye başkanlarından Mustafa Zafer Arslan'la birlikte Rasim Elçi aday adayı oldu.

DÖŞEMEALTI BAŞKANLARIN SAVAŞI

AK Parti 'nezaketi' Döşemealtı'nda ise tutmadı. İlçede 2009 seçimlerinin rakipleri yine karşı karşıya geldi. Aday gösterilmediği için CHP'ye katılan ve belediye başkanı seçilerek eski partisine, AK Parti'ye geri dönenen Belediye Başkanı Nurettin Tursun ve AK Parti'nin 2009 tercihi Yeşilbayır eski Belediye Başkanı Hasan Akalın aday adayı oldu. 5 ismin aday adaylığını açıkladığı Döşemealtı'nda, diğer isimler Mustafa Say ve Kadir Sarı, Cemil Türker.

Alanya'da ise Anavatan Partisi'nden AK Parti'ye geçen Hasan Siphaioğlu aday adayı olmadı. Mustafa Başak, Kuddusi Müftüoğlu AK Parti'nin Alanya aday adayları oldu.

İLAVE ADAY ADAYLARI OLABİLİR


AK Parti il Başkanı Mustafa Köse, belediye başkanlığı aday adaylık sürecini yarış haline dönüştürmek istemediklerini belirterek, "Sağduyulu ve sessiz sakin olması arzusunda olduk. Aday adaylarımız burada sükunetle yarış içinde olsunlar, partiye zarar verecek boyutta bir durum olmasın istedik. Bunu tesis ettiğimizi düşünüyorum. Sağduyulu bir süreç geçirdik" diye konuştu. Teşkilat üyeleri için şu an geçerli olmak üzere aday adaylıklarında bir yasağın söz konusu olduğunu, bunun için yeni bir takvimin beklendiğini anımsatan Başkan Köse, ilave aday adaylıklarının söz konusu olabileceğini söyledi.

Süreçte çıkan isimlerin sürpriz olmadığını, sağlıklı ve doğru bir şekilde süreci tamamladıklarını kaydeden İl Başkanı Köse, AK Partili belediye başkanlarının görevde olduğu noktalarda aday adayı sayısının düşük olmasını, "Mevcut belediye başkanlarımız çok başarılı çalışmalar ortaya koyuyor. Başarılı olunca da tabanda ya da vatandaşta 'Nasıl olsa devam eder' gibi bir anlayış herhalde hakim. Ama nereden değerlendirirseniz değerlendirin, nezaketli bir durum" şeklinde değerlendirdi.

İl Başkanı Köse, Alanya'da Hasan Siphaioğlu ile ilgili olarak, Siphaioğlu'nun adaylık noktasında henüz son kararını vermediğini bildiğini belirterek, "Olağanüstü bir durum yok. Başvuru yapılmamış olması kesinlikle aday gösterilmeyeceği anlamına gelmiyor" dedi
 

Son Güncelleme: 02.11.2013 13:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ismail unal 2013-11-06 03:17:53

serikte ak partıden prof dr ramazan calık olmassa ak partı kaybeder 2 2 daha 4 eder 1 bucuk yılda serıkte 15 yıllık sıyasetcılerın alamadıgı yolu aldı. ınsanların gonlunu kazandı durust haysıyetlı vatan evladı chp den olsun mhp den olsun sevvenı coktur allah yolunu acık etsın mevlam neylerse guzel eyler

Avatar
ali şimşek 2013-11-06 17:00:12

bu iş avukatla mavukatla olmaz yada mafyayla okumus adamla olur serik degişimi ıstıyorsa ramazan çalık demelı yoksa yıne kaybederız serıgı

Avatar
HAS EREN 2013-11-09 09:52:52

serik ak partiyi belediyeye getirirse aallahin izniyle çok güzel gelişir

Avatar
gercek 2013-11-19 23:23:29

Merhaba sevgili okurlarimiz ve takipciler. Biliyorum suanda herkez beyin firtinasi yaşıyor ama adaletli olalim esnaf ali sulek diyor ve ancak bu kisiyle olur. Ali sülek bizleri ve seriklileri temsil eder diyorum

Avatar
Ayla Akkaya 2013-11-20 11:14:26

akp serik'de ancak prof. dr. ramazan calik ile basarili olabilir. bunun disnda sansi yoktur. serik mhp'yi ancak ramazan calik hoca gecebilir. bence serik bu halinden ancak böyle kurtulur

Avatar
ak serikli @ismail unal 2013-11-25 09:14:11

olursa ramazan hocayla olur...gerisi yalan olur

Avatar
07 kemerli 2013-11-29 18:23:33

Yusuf uraz ı bekliyoruz.. Kemer kimsenin tekelinde değil..

Avatar
kemer esnaf 2013-12-04 11:15:06

tüm kemer esnafları olarak özgür kurga yi destekliyoruz. yoksa mhp tekrar iktidar olur.