90 yıllık CHP tarihi konuşuldu

CHP Antalya İl Başkanlığı tarafından CHP'nin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında '90. Yılında CHP' konferansı düzenlendi.

09 Eylül 2013 Pazartesi 13:05
90 yıllık CHP tarihi konuşuldu
Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda düzenlenen konferansta Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakkı Uyar bir konuşma yaptı. Konferansa, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş ve partililer katıldı.

ESAS OLAN CHP'NİN SADE ÜYESİ OLMAK
Panelin açılışında konuşan CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP'nin 90 yıllık bir parti olduğunu belirterek, partinin kurumsal yapısının önemine işaret etti. CHP'nin Kurtuluş Savaşı'nda başı çektiğini ifade eden Devrim Kök, “CHP kuruluşta olduğu gibi kurtuluşta da başı çekecek tek kurumdur. Bunun bilinciyle başta Atatürk olmak üzere bu ülkeyi kuran herkesin açtığı yolda koşar adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Partimizin kurumsal yapısını esas alacağız. CHP'de belediye başkanı olabilirsiniz, il başkanı, milletvekili, genel başkan olabilirsiniz ama bütün bu sıfatların başına bir gün gelecek 'eski' ibaresi konulacak. Esas olan CHP'nin sade üyeliğidir. CHP yerel yönetimler seçiminde başarılı olmak zorunda, daha sonra CHP'ye iktidar yolu açılsın. Adaylarımız kim olursa olsun önemli olan CHP'nin başarması, kazanmasıdır" dedi.

CHP İLE CUMHURİYETİN TARİHİ İÇ İÇE
Açılış konuşmalarının ardından konferans bölümünde Doç. Dr. Hakkı Uyar, '90. Yılında CHP' konulu bir sunum yaptı. CHP'nin tarihini anlamak için Cumhuriyet tarihine bakmak gerektiğini aktaran Doç. Dr. Hakkı Uyar, “Cumhuriyetin tarihi ile CHP'nin tarihi iç içe geçmiş durumda. Köklerine baktığımızda CHP'nin Kurtuluş Savaşı'na dayanıyor" diye konuştu.

SEÇMENE GÜZEL GÜNLER VADEDİLMELİ
Batı'daki siyasi partilerin parlamento içinde ve legal olarak kurulduğunu dile getiren Doç. Dr. Uyar, “Bizim partiler öyle değildi. Bizdeki CHP'nin doğuş sürecine batığımızda tüm toplumsal kesimleri kapsayan ulusal bir parti hareketi olarak ortaya çıktığını söylemek lazım" ifadelerini kullandı. CHP'nin siyasi yaşamı boyunca geçirdiği seçimler ve özellikle 40-50'li yıllarda kullandığı seçim afişleri ve Demokrat Parti ile yaşadığı seçim yarışından da bahseden Doç. Dr. Uyar, günümüzde CHP'nin iktidar olabilmesi için seçmenlerine güzel günler vadetmesi gerektiğini söyledi.

CHP, SEÇMENİ İKNA ETMELİ
2014 yılında yapılacak seçimlerin Türkiye açısından bir kırılma noktası olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Uyar, “2014 seçimlerinde başarılı olamazsak Cumhurbaşkanlığı seçiminden de genel seçimlerden de başarılı olarak çıkma ihtimalimiz çok zayıflıyor. Yerel seçimlere yüklenmek ve almak zorundayız. Ankara ya da İstanbul bu ikisini almak lazım. Eğer bunları alırsak AKP'nin zayıfladığını, Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde kaybedeceğini hafızalara kazımamız lazım. Yerel seçimlerde başarılı olmanın yolu seçmeni ikna etmekten geçiyor. CHP, Cumhuriyet tarihinin en baba tarihidir, bunu yapabilir. Aksi takdirde Cumhuriyetin 100. yılına başka şekilde gideriz" diye konuştu.

Konferansın sonunda İl Başkanı Devrim Kök tarafından Doç. Dr. Hakkı Uyar'a teşekkür plaketi verildi. Kök ayrıca Yargıtay eski Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'a da çiçek takdim etti. Konferansın ardından CHP'nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir de kokteyl düzenlendi. 



Son Güncelleme: 09.09.2013 13:41
Anahtar Kelimeler:
AntalyaCHP90. Yılında CHP
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.