Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in eşi, Ümmü Şahin, seçimin ardından ikinci defa Aksu gazetesinin konuğu oldu. Aradan geçen 5 aylık başkanlık dönemini ve Aksuyu bir kez de Ümmü Şahin’den dinledik. İki kızıyla birlikte eşine her zaman destek olmaya çalıştıklarını söyleyen Ümmü Hanım, sorularımıza tüm samimiyetiyle cevap verdi.

Öncelikle gazetemize hoş geldiniz. Seçimin hemen ardından sizinle bir söyleşi gerçekleştirmiştik ve o zaman çok mutlu ve çok yorgun olduğunuzu dile getirmiştiniz. Aradan 5 ay gibi bir süre geçti bu sürede başkan eşi olarak yaşamınızda neler değişti?

30 Mart 2014 de seçimi kazandığımızda, eşime Aksu Belediye Başkanlığı sıfatı verilmiş oldu. Maddi ve manevi olarak gayret gösterilmesi gereken bir kurumun sorumluluğunu, layıkıyla yerine getirmek için elinden geleni yapmaktadır. Sabah erken saatlerden, gece geç saatlere kadar çalışma temposu içerisine girdi. Haftanın her günü için aynı şeyi söyleyebilirim. Geçmişte, belde ve ilçe başkanlığı sürecini geçirdiğimiz için, bizim alışık olduğumuz bir durum. Ben ve çocuklarım Halil Bey’in bu çalışma temposunu hiçbir zaman yadırgamadık, çünkü o her zaman çok çalışan bir insandı ve çalışmaya da devam etmektedir.

Siz başkan eşi olarak beş aylık süreçte neler yaptınız?

Belediye bir ailedir. Bende bu ailenin bir parçası olduğum için, başkan eşi olarak üzerime düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyorum. Aksu’nun gönüllü elçisi olarak gücüm elverdiğince çalışıyorum. Sürekli halkımızın yanındayım. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar önceliğim. Beş aylık süreçte aile ziyaretlerim devam ediyor ve her geçen güz bu ziyaretler artarak devam ediyor.

Kadınlar ve çocuklar için ne tür çalışmalar içerisindesiniz?

Ben önce aileleri yakından tanımak için ilk adımımı attım. Önce aileleri yakından tanımalıyım düşüncesi içerisindeyim. Aileleri yakından tanırken, onların sorunlarını da tam olarak öğrenebiliyorum. Kadınlarımız, toplumumuzun en önemli faktörleri, erkeklerden farklı olarak onlar “anne” çocuğu yetiştiren, eğiten kişiler. Kadınlarımız için toplantılar düzenlemek istiyoruz, kendilerini rahatça ifade edebilecekleri buluşmalar tertip etmek istiyoruz, kadınlarımıza yönelik eğlenceli ortamlarda kendileri ile daha sık bir araya geleceğiz. Bunun için ilerleyen dönemler de kadınlarımıza yönelik yararlı etkinlikler düzenleyeceğiz, bununla beraber eğitim seminerleri ve konferanslar düzenleyeceğiz. Aksu’ da her daim kadınlarımızın ve çocuklarımızın yanında olacağız.

Aksu’da kadınlarımızın ekonomik güçlerini kazanmaları adına çalışmalarınız var mı?

Bu konuda ancak şunu söyleyebilirim. Bu büyük bir proje belediyenin ve ilgili kurumların yapabileceği bir çalışma. İş konusunda bizzat şahsımdan yardım isteyen kadınlarımıza bireysel olarak yönlendirmelerle yardımcı olabilirim.

İlerleyen zamanda Aksu’da gerçekleşmeyi düşündüğünüz hayaliniz var mı?

Aksuyu hem fiziki anlamda kentleşmiş çok güzel bir yer olarak görmek istiyorum, en büyük hayalim. İnsanları daha mutlu, daha müreffeh, daha eğitimli bir yer olmasını temenni ederim. Belediye A’dan Z’ye hizmet demektir. Aksu’nun gelişmiş bir şehir olmasını isterim. Antalya’nın 19 tane ilçesi var, bana göre en iyi, en gelişmiş yeri Aksu olsun isterim. Dünyanın en güzel ülkesi Türkiye diye düşünüyorum, Türkiye’nin en güzel şehrinin Antalya olduğunu düşünüyorum, Antalya’nın en güzel ve özel ilçesinin de Aksu olmasını istiyorum. Expo 2016 projesi ile birlikte Aksu, dünyaya tanıtılacak bir yer olacak, dünyaca tanınan bir ilçemiz olacağı hayalindeyim.

5 yıl sonra İlk beş yıl bitmiş olacak eşiniz için, 5 yıl sonra nasıl bir Aksu olacak sizce?

Ben bunu 41 projeyle bağlamak istiyorum. 41 proje gerçekleştiği vakit ilk beş yıl başarılı tamamlanmış olacak, 41 proje belki de 42 ve daha fazlası ile tamamlanabilir. Seçim döneminde, 41 projenin yer aldığı kitapçıkları evlere dağıttık ve bunları saklayın dedik. 41 proje gerçekleştiği zaman 41 kere maşallah diyeceğiz inşallah. Aksu’da çok şeyin değiştiğini birebir görmüş olacağız. Nereden geldiğimizi bilelim ki, nereye gideceğimizi de bilelim.
Her yaptığımız işte sevgi ve muhabbeti temel alıyoruz. Sevgi ve muhabbeti her yaptığımız işte maya olarak kullanırsak ve gücün kuvvetin yüce yaratanımızdan geldiğine inandığımız vakit daha verimli oluruz ben hep bu inançta oldum, olamaya da devam edeceğim.

Benim niyetlerim bu yönde tabi bunların tamamını Belediye Başkanımız yapacak. Ben onun her zaman yanında olacağım. Eşime sonuna kadar, gücüm yettiğince yardımcı olacağım. Gelecekte eşimin hizmette iz bırakanlar listesinde olmasını isterim, hatıralarda ve hafızalarda iyi anılar bırakmak isteriz.

İki kızınız var Allah bağışlasın. Onların babalarına desteği ne yönde?

Kızlarımız her zaman babalarının yanında oldular. Onlar babalarının uzun ve yorucu çalışmalarına küçük yaşlardan bu yana alışkınlar. Babalarının bu çalışma temposuna şahit olduklarından, hedefe varılacak yolun çok kolay olmadığını hafızalarına kazımış oldular. Başarının çok çalışarak ve zorluklarla elde edileceğini birebir yaşadılar ve onlarda yaşamlarını bu yönde çizdiler. İkisi de topluma faydalı olmak adına eğitimlerine devam etmekteler.

Yeni eğitim- öğretim dönemi için mesajlarınız var mı?

Sevgili yavrularımızın, değerli öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve tüm eğitim camiasında çalışan personellerin, anne ve babalarımızın yeni dönemi hayırlı olsun diyorum. Bu söyleşi içinde sizlere çok teşekkür ediyorum.




 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.