Eskiden seçim zamanını “eğik yüzey”e, daha doğrusu “kaygan yüzeye” benzetmişler. Seçim yaklaşıyor, siyaset kulisleri çok hareketli.

Daha dün gibi.

Seçimlerin üzerinden bir yıl geçti. Yerel seçimlerin sancıları henüz dinmişken, yeni bir seçimle karşı karşıyayız.

7 Haziran genel seçimleri geldi kapıya dayandı. Bu seçim nasıl geçer, neler getirir, kimler umduğunu bulur, kimler yarı yolda kalır? bilinmez ama, bilinen bir gerçek var ki, o da iyi olan ve iyi oynayanın kazanacağı.

Hangi partiler hazır, kimler daha kış uykusundan kalkamadı, bunları ele alacak olursak, her daim bugün seçim yapılacakmış gibi hali hazır da bir parti var.

O favori partide AK Parti. En çok aday başvurusunda rekor kırması beklenen parti.

AK Parti ve ana muhalefet partilerinin gerçekleri ortada.

Nedir bu gerçekler?

-AK Parti Kongrelerinin tamamını gerçekleştirdi. İl Başkanını, ilçe başkanlarını, kadın ve gençlik kollarını, yöneticilerini zamanın çok öncesinde tamamladı.

- Mahalle yönetim kurullarını tamamlayıp, üyelerini, mahalle başkanlarını belirledi.

- Seçim bölgelerinde kim nerede yer alacak bunlar da tamam.

- Geriye ne kaldı. Geriye sadece koşmaya hazır adaylar, üyeler, başkanlar.

- Bütün bunlarla beraber, başbakanın gelişindeki coşku, hazırlıkların ne aşamada olduğunu göstermekte.

Ana muhalefet partilerinde olup bitenleri değerlendirecek olursak; Onlar da belli çalışmalar içerisindeler ama bu şekilde bir çalışmanın yeterli olacağını sanmıyorum.

- MHP henüz İl kongresini tamamlayamadı. Ayrıca başarının olmazsa olmazı olan bir kadın kolları yok. Aynı yokluk ilçelerde de mevcut. Haliyle bunlar olmayınca, mahalle temsilcikleri, sandık müşahitleri gibi oluşumları da beklemek şimdiden yanlış olur.

- CHP ilde sil baştan bir yönetim. Henüz göreve gelmiş İl Başkanı Cavit Arı’nın Milletvekili Aday Adaylığı için istifası, CHP il yönetimini başa döndürdü.

Peki, sorarım şimdi bu kadar kısa bir zaman kalmış yarışa, muhalefette hala kıpırdanma yok. Sadece her zaman olduğu gibi muhalefet kanadında aday adayları bireysel çalışmaları ile seçime hazırlanmaya çalışmaktalar.

Muhalif partiler, iktidar partisini eleştirmek yerine elini çabuk tutsa iyi olacak.

Seçime sayılı günler kaldı. Bu seçim de her seçim olduğu gibi partilerin kaderi olacak.

Milletvekilliği aday adaylığını açıklayan ve aday olacaklara şimdiden başarılar diliyorum.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.