Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin yılın son haftasında bürokratlarını da yanına alarak 2020 yılının değerlendirmesini yaptı.  Yaklaşık olarak 1,5 saat konuştu. Yaptığı çalışmaları tek tek sıraladı. Kendisine göre önemli gördüğü konu başlıklarını daha geniş bir şekilde açıkladı. Ve ayrıca Aksu kamuoyundan da destek istedi.

Peki, neydi bu konu başlıkları

Pandemiden kaynaklı 2020 yılının sıkıntılı geçtiğine değinen Şahin, özelikle turizm sektörünün çok kötü bir şekilde etkilendiğini, normalleşme sürecini de dört gözle beklediklerine vurgu yaptı. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, belediye olarak çalışanlarına en iyi imkanı sunmaya çalıştıklarına da dikkat çekti.

Aksu’nun mülkiyet sorunlarına da değinen Başkan Şahin: Konak, Macun, Pınarlı, Cihadiye ve Altıntaş mahalleleri başta olmak üzere yapılan çalışmaları anlattı.

Mülkiyet sorunlarını çözmede ve planlama çalışmalarında da ciddi mesafeler aldıklarına vurgu yapan Şahin, Konak ve Macun Mahallelerimizde sarı alan çalışmalarımız bitiyor, orası bitince merkezde imarla ilgili sıkıntımız kalmayacak. Pınarlı ve Cihadiye mahallelerimizde çalışmalarımız devam ediyor. Altıntaş Mahallesi’nde yılların sorununu sulhname ile çözüme kavuşturduk. Şimdi Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat devrini bize yapmasını bekliyoruz. 2021 yılında hastanemizin de tekrar ihalesi yapılacak, bu yıl pandemi nedeniyle yatırımlar askıya alınmıştı. Gelecek yıl hastane yeniden ihaleye çıkarak yapımına başlanacak” açılamalarında bulundu.

İlçedeki kanalizasyon sorununun çözüme kavuştuğunu da dile getiren Şahin, bu başarının mimarının geçmiş dönem Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, olduğunun altını ısrarla çizdi.

Şahin, “Ama tüm buna rağmen bizlerle ilgili haksız eleştiriler yapılıyor. Bu belediye şimdiye kadar kanalizasyonu yapmadı, -Muhittin Başkan geldi yaptı- yorumlarını görüyorum.  Oysa ki biz kanalizasyonun alt yapısını hazırlamışız, projeyi arkasını takip etmişiz. İhalesi de 31 Mart seçimlerinden önce yapılmış. Her şeyi hazır, Dünya Bankası’ndan kredisi ayarlanmış. Yani çalışmanın her şeyi tamamlanmış. Bağlantı yollarını yapmışız. Bunun yanı sıra Sayın Türel döneminde birinci etap tamamlanmış, ikinci etabın da ihalesi yapılarak kredisi hazırlanmıştı. Muhittin Böcek döneminde de ikinci etaba devam edildi. Buradan da anlaşılıyor ki, hem yerel belediye olarak, hem de Türel döneminde gerekli her türlü çalışma yapılmış.  Yapılan her işte imzalarımız vardır. Gürültü, patırtı çok yapmadığımızdan hizmet hırsızlığı yapan çok olabilir, onlara da kafayı takmıyoruz şeklinde sitemde bulunmayı da ihmal etmedi.

Aksu kamuoyunda destek istedi

Bu açıklamalardan sonra tam soru sormaya hazırlanırken,  kamuoyunda Çalkaya sorunu olarak bilinen bölgenin, mülkiyet sorununun çözümünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne verilen yetkinin nedenlerini bir taraftan sıraladı, bir taraftan da imzalanan protokolde olmasına rağmen iade edilmeyen yetki devrinden dolayı Aksu Kamuoyundan destek istedi 

Şu meşhur Altıntaş Bölgesi diyerek söze başlayan Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, bu bölgede ki mülkiyet sorununun, yaklaşık olarak 25-30 yıllık bir sorun olduğunu ve bundan dolayı kanayan yara haline gelen sorunun çözümü için Kentsel Dönüşüm kategorisine sokulması gerektiğine dikkat çekti. 

 Şahin, “Bizler burada bir ilki gerçekleştirdik.  Zamanında yollar sokaklar, parklar, sosyal donat alanları v.b. bir çok yer, bir çok kişiye satılmış. Aynı zamanda bir arsa 3 kişiye satılmış. Bu uygulamalardan dolayı, tam anlamıyla karma karışık bir hale dönüşmüş. Merkezi hükümetimiz desteğini de alarak, dönemin Büyükşehir Belediyesi’yle beraber sorunun çözümü için kolları sıvadık. Bunun içinde yasal olarak bir yetki devrinin olması gerekiyordu. Bizlerde hazırlanan bir protokole bu devri yaptık. Ve sorunun çözülmesiyle beraber yetkinin tekrar iade edilmesini içeren bir madde ekledik, hazırlanan protokole. Sorunlar çözüldü. Bölgenin rantı arttı. Hem kullanıcılar için, hem de belediye için iyi bir gelir kapısı. Ancak aradan 2 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen bir türlü bu yetki iadesi devri gerçekleşmedi. Bununla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı.  Artık Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’ten bir adım bekliyoruz. Altıntaş Aksu’nun dur. Burada Aksu kamuoyuna çok büyük bir iş düşüyor. Herkes bu anlamda elini taşın altına sokmalı. Kamuoyu oluşturulmalı şeklinde açıklamalarda bulundu.

Başkan Halil Şahin’in yaklaşık olarak 1.5 saatlik açıklamasının özeti aşağı yukarı bunlarla sınırlı.  Birçok detayı da yazılan haberlerde yer verdik.

Altıntaş ile ilgili verilen mesaj ortada. Gerisi Aksu kamuoyuna kalmış. Bizler bu ayağın bir parçası olarak, söylenenleri tarafsız ve objektif habercilik perspektifinde dile getirdik.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.