Kanser merkezinde kök hücre tartışıldı

Antalya'da kök hücre alanında son gelişme ve uygulamaların tartışıldığı toplantıya katılan bilim insanları, özellikle kordon kanı kök hücresinin laboratuar ortamında çoğaltılıp kanserli hastalara uygulanabilmesi yönünde umut vadeden çalışmaları tartıştı.

14 Nisan 2015 Salı 09:17
Kanser merkezinde kök hücre tartışıldı
Medstar Kanser Merkezi, Hematoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. İhsan Karadoğan'ın oturum başkanlığında kordon kanı ve kök hücreler ile ilgili en son gelişmeler tartışıldı. Çalıştayda, hücresel tedavilerin yoğun kullanıldığı hematolojik hastalıklarda, kordon kanının kök hücre kaynağı olarak kullanılması yönünde önemli gelişmeler de anlatıldı. Kök hücre kullanımındaki son gelişmeler ve kordon kanı bankacılığı konularında Akdeniz Üniversitesi, Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası Araştırma Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Durmuş Burgucu güncel durumu ve klinik çalışmaları anlattı. Uzun yıllar hücrelerin güvenli bir şekilde saklandığına dair dünyadan ve ülkemizden örnek uygulamaları anlattı.

İLİK NAKLİ MERKEZİ

Kordon Kanı Bankası Sorumlusu İç Hastalıkları ve Klinik Hematoloji Uzmanı Dr. A. Kamil Temizkan, klinik kullanımda kordon kanı uygulamalarından örnekler verdi. Çok sayıda kemik iliği naklinin yapıldığı bir merkezde böyle bir toplantı yapılmasının önemli olduğunu vurguladı. Temizkan, kordon kanı ile ilgili Amerikan Kan ve Kemik İliği Nakli Derneği tarafından, Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıda elde ettiği deneyimlerini merkez çalışanlarıyla paylaştı. Dr. Durmuş Burgucu, 2014 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından uluslar arası bilimsel standartlara uygun olarak hazırlanan Akdeniz Üniversitesi Teknokent Babylife Kordon Kanı Bankası'nın, bugüne kadar 500 üniteden fazla kordon kanın güvenli bir şekilde saklanmakta olduğunu söyledi. 

Son Güncelleme: 14.04.2015 12:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.