Bir günde dünyaları aydınlandı

AKDENİZ Üniversitesi Hastanesi'nde bir günde 7, bir ayda 22 kornea nakli gerçekleştirildi.

29 Temmuz 2019 Pazartesi 17:13
Bir günde dünyaları aydınlandı

Akdeniz Üniversitesi Rektörü, Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal'ın katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirilen kornea nakilleri ile bir ayda 22 hasta aydınlığa kavuştu. Prof. Dr. Mustafa Ünal, organ nakli konusunda son zamanlarda bilincin arttığını ifade ederek, "Bugün yaptığımız 7 kornea nakli ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezimizde son bir ayda 25 böbrek, 5 karaciğer ve 22 kornea nakli ameliyatı yapıldı. Hastanemizde başarıyla gerçekleştirilen operasyon sayısı Türkiye ortalamalarına göre oldukça iyi. Ancak yine de ülkemizde nakil için bekleyen çok sayıda hasta var. Bağışçı sayısı ne kadar artarsa nakil sayısı ve yaşam kalitesi o kadar artacaktır" dedi.

Organ naklinin başarıya ulaşmasında vatandaşların duyarlılığının yanı sıra, naklin yapıldığı merkezin donanımlı ve ekibin yetkin olmasının da son derece önemli olduğunu söyleyen Prof. Dr. Ünal, “Eğitimin, araştırmanın ve uygulamanın başarıyla yürütüldüğü köklü bir hastaneyiz. Her biri alanında uzman, deneyimli sağlık kadrosuyla çalışıyoruz. Organ nakli süreci her iki taraf için de oldukça hassas bir süreç. Hastanemizde bu süreç, bağışçı ailelerle görüşme aşamasından, hastamızı taburcu etme aşamasına kadar titizlikle yürütülüyor. Bu sürece katkı sunan tüm hocalarımıza, çalışanlarımıza ve yaptıkları bağışla başkalarına umut olan bağışçılarımıza çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.