Aksu Girişimci İş Adamları Derneği (AKGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altıntaş’ı kısa bir süre önce açılışını yaptığı Altıntaş Oto Emlak Alım Satım’da ziyaret ettik. Başkanla hem gündemdeki konuları değerlendirdik hem de Aksu’nun ve firmasının hedeflerini masaya yatırdık. Başkan Altıntaş, darbe girişiminin olduğu gece meydanlara akın ederek demokrasiye sahip çıkan Aksuluların destan yazdıklarını ifade ederken oldukça duygulandı. İşte AKGİAD Başkanı Mustafa Altıntaş’la yaptığımız sohbetten sayfamıza yansıyanlar…

-Sayın Başkan öncelikle gündemdeki en sıcak konuyla başlayalım. Darbe girişiminden sonra yaşadıklarınızla ilgili izlenimlerinizi alabilir miyiz?
-Şunu kesin olarak ifade etmek isterim; ülke genelinde olduğu gibi Antalya ve Aksu’da da demokrasi destanları yazılmıştır. Darbecilerin her türlü şiddetine korkmadan göğüs geren ve korkusuzca sokağa çıkan Aksulular, Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran on binlerce kişiyle birlikte oldular. İlçe yöneticileri, siyasetçiler, belediye meclisi üyeleri, iş adamları, esnaflar, çiftçiler, yaşlılar, kadınlar ve çocuklar… Kısacası bütün Aksu oradaydı. Gecenin bir saatinde meydandaki kalabalığa bakarken gözlerimin dolduğunu hissettim ve bir kenara çekilip ağladım. Gençlerimize şunu tavsiye ediyorum; o gecenin ve sonraki gecelerin fotoğraflarını kesinlikle saklasınlar. Aradan yıllar geçtikçe, demokrasi direnişinin önemi çok daha iyi anlaşılacak.

-Darbeye karşı direnişin oluşturduğu birlik ve beraberlik ruhu önümüzdeki döneme nasıl yansıyacak sizce?
-Dilerim bu atmosfer çok uzun süreli olur. Ne yazık ki bizim ülkemizde böylesine olumlu fotoğraflar çok da uzun ömürlü olmuyor. Ancak bu kez yakaladığımız birlik ve beraberlik ruhunun çok daha uzun süreli ve hatta kalıcı olması için herkes gayret sarf etmelidir ve elini taşın altına koymalıdır. Bu konuda toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düşüyor. Bizler Aksulu iş adamları ve AKGİAD olarak elimizden gelen bütün çabayı göstermeye hazırız.

-Bizim de dileğimiz bu yönde… Şimdi isterseniz biraz da Aksu özelini konuşalım. Mevcut fotoğrafı nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Aksu’nun fotoğrafı her geçen gün gelişiyor, değişiyor ve güzelleşiyor. Bunu kimse inkar edemez. Eksiklikler yok mu? Elbette var. Ancak bunlar aşılmayacak cinsten değil… AKGİAD üyesi iş adamları olarak bizler, her zaman yapıcı eleştiriden yanayız. Kırıp dökmekle kimsenin eline bir şey geçmez. Sonuçta Aksu kaybeder. Bir araya geldiğimiz her türlü ortamda, kent yöneticilerine derneğimizin önerilerini aktarıyoruz. Uyumlu bir çalışma gerçekleştiriyoruz. Aksu’nun iki yıl önceki durumu ile bugünkü durumunu kıyaslamak mümkün değil. Muhteşem değişimler yaşandı. İki yıl sonrasını hayal ettiğinizde çok daha farklı bir manzarayla karşılaşıyorsunuz. Kent meydanı, hükümet konağı, hastane, kültür merkezleri, gençlik merkezleri, spor tesisleri, kent ormanı ve diğer yatırımların tamamlanmasıyla ilçemiz çok önemli bir değişim yaşayacak. Aksu Çayı’nda gerçekleştirilen çalışmalar sadece ilçemizin değil, bölge ekonomisinin yeni ufuklara açılması için önemli bir fırsat yaratacak.

-Büyüyen ve gelişen Aksu’ya daha çok yatırımcının gelmesinin yolu da açılmış olacak böylece… Siz de aynı kanıdasınız umarım.
-Yatırımların önü açıldığında Akdeniz bölgesinin en cazip merkezlerinden birine dönüşeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi Aksu olacak. Daha şimdiden gayrimenkul değerlerinde müthiş artışlar yaşanıyor. Bu konudaki endeksler Aksu’da emlak değerinin geçen yıla göre yüzde 11 arttığını gösteriyor. Bu endeks çok daha yukarılara çıkacak. Kuşkusuz bir başka değişim daha yaşayacağız. Yeni yatırımlar, yeni istihdam alanları anlamına geliyor. İnşaat piyasasının önündeki engellerin kalkması da yeni konutları beraberinde getirecek. Bütün bunlar Aksu nüfusunun önümüzdeki yıllarda tırmanışa geçmesine yol açacak. Bunun neticesinde kent içi ticarette önemli bir canlanma yaşanacak.

-Sayın Altıntaş, son olarak yatırımcılara bir davetiniz olacak mı?
-Yatırımcılara önerim şudur; paranız varsa Aksu’ya yatırım yapın, kaybetmezsiniz. Tam aksine kazançlı çıkarsınız. Aksu önümüzdeki dönemin yıldızı olacak. Eğitim kurumlarının sayı ve nitelik olarak artması, ortak dileğimiz olan fakültelerin kurulması, binlerce öğrenciyi ilçemize çekecek. Kent meydanının kurulması ve ilçe merkezinin güzelleşmesiyle birlikte, Kundu-Kemerağzı bölgesindeki turistleri ve Perge’yi ziyarete gelenleri meşhur köftemizle buluşturma imkanı da bulacağız. AKGİAD zaten en başından beri bunu istiyor… Expo’yu, Kurşunlu Şelalesi’ni, Kundu oteller bölgesini, Perge antik kentini ve köftemizi aynı potada değerlendirmeliyiz. Bunu başardığımız zaman, turizm ve kent ekonomisini buluşturmuş oluruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.