MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Aksu İlçe Başkanı Kemal Kara, referandum sürecinin başlaması dolayısıyla teşkilatlarda yoğun bir çalışma programı başladığını belirterek, “Bu süreçte asıl dikkate alacağımız konu, Ülkücülüğü kişisel siyasi hırsları uğruna kullanmaya gayret edenlere izin vermemek olacaktır” dedi.
Kemal Kara, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından gönderilen genelgede, bu durumun özellikle altının çizildiğini kaydetti ve “Milliyetçiliği kullanıp, partimizin hatıra ve ülkülerini kişisel çıkarları uğruna siyasileştirmeyi aklından geçiren veya buna teşebbüs eden kim olursa olsun izin verilmeyecektir. Referandum sürecinde evet kararımızın hilafında; parti bayrağımızı, flamalarımızı, rozetlerimizi, görsel ve dövizlerimizi korsan kullanıma heves edenlere de müsamaha ve müsaade edilmeyecektir" diye konuştu.
Türkiye’nin tehlike ve tehditlerle dolu vahim bir süreçten geçtiğine işaret eden MHP İlçe Başkanı Kara, şöyle devam etti:
“Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin de dile getirdiği gibi, devletimizin dayandığı tarihi ve temel ilkeler kırılmak, ardından da kademe kademe imha edilmek istenmektedir. Milli bekamız üzerinde karanlık bulutlar, milli birliğimiz etrafında kâbus emeller dolaşmaktadır. Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü, hem iç odakların hem de bunları teşvik edip cesaretlendiren dış çevrelerin zalimce kurguladıkları oyunların hedefindedir.
Türkiye’nin beraberlik hukukunu diri tutması, milli uzlaşma ve kaynaşmayla saflarını sıkılaştırması kaçınılmaz ve inkar edilmez bir zorunluluk olarak en başta siyasi partilerin görevidir. Milliyetçi Hareket Partisi milli, ilkeli ve tutarlı bir siyasi anlayışın temsilcisi olarak, TBMM’de evet dediği anayasa değişikliği teklifine 16 Nisan’daki referandumda da aynı iradeyi göstererek evet tercihinde bulunacaktır.
Bundan rahatsız olmak, bu irademize kara çalıp saptırmaya çalışmak öncelikle demokrasi hazımsızlığı, milliyetçilik karşıtlığıdır. Çok şükür, artık her konuda, Milliyetçi Hareket Partisi’nin ne düşündüğü, nasıl bir pozisyon aldığı, ne tür bir tavır takınacağı çok ciddi merak uyandırmaya, dikkat çekmeye, konuşulmaya başlanmıştır. Evet derken, devlet ve millet varlığının muhafazasını hedefliyoruz. Ve diyoruz ki; bu ülke için yeminimiz var, vazgeçilmez.”

Recep Bal’a kapılar tamamen kapandı

Parti içi muhalefete kapıları tümüyle kapatan genelge, “İhraç edilmese de, ‘Evet’ aleyhine tavır alan kişilerle temas kurulmasını” yasakladı. Bu duruma göre, Antalya il teşkilatı ile Aksu ilçe teşkilatında, “partili kimliği”ni halen korumakla birlikte, ‘Hayır’cı bir tavır içine giren Recep Bal gibi isimlere, partinin kapıları kapanmış oldu.
Genelgede bu konuya, şu ifadelerle yer verildi: “Partimizle uzaktan yakından bağı olmayan, bir zamanlar aramızda bulunup da, politika ve parti içi disipline aykırılıklarından ihraçları sağlanmış veya ihraç edilmese de evet tutumumuzun aleyhine tavır almış şahıslara ortam açılmayacak, bunlarla temas kurulmayacak, toplantılarına iştirak edilmeyecektir. Sosyal medyada entrika yatırımından geçinenlerin, dedikodu üretenlerin, fitne değirmenine su taşıyanların hiçbir iddia ve ileri sürdüğü asılsız ifadelere aldırış edilmeyecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.