MHP ve CHP’de kimine göre gergin, kimine göre de heyecanlı bekleyişin ilk raundu sona erdi.

Bilindiği gibi 30 Mart 2014 yılında yapılacak yerel seçimlere 5 aydan daha az bir süre kaldı. Önümüzdeki 5 yılda kentin yönetimine kimler talip olacak, parti Genel Merkezleri kimleri aday gösterecek? sorularının sıkça sorulduğu bu günlerde, başta aday adaylığı sürecini erken başlatan MHP, sonrası her platformda Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın konuşulduğu aynı zamanda bu konuşulmanın parti tabanında büyük rahatsızlıklara neden olan CHP, kamuoyunun merakını giderici hamleyi attı.

Önce, Kayseri Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi’nde yapılan Aday Tanıtım Toplantısı’nda, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Aksu Belediye Başkan Adayı’nın Eczacı Ramazan Özen olarak ilan etti. Sonra CHP İl Başkanı Devrim Kök, Cuma günü resmi açıklamanın yapılacağının altını çizerek, partisinin Aksu adayının Dr. Cengiz Aldemir olduğunu ifade etti. Bu iki açılama ile beraber, iki parti böylelikle ilk raundu bitirmiş oldu. Sıra ikinci raund olan meclis üyeleri adaylarını netleştirmede. Umarım alınan bu kararlar hem adaylar için hem de Aksu için hayırlı olur. Sonuçta bu bir demokratik seçim süreci. Ayrıca ilk turu geçen Özen’in yarışı asıl bundan sonra başlıyor. Hem diğer parti adayları ile baş edecek, hem de MHP’den aday adayı diğer arkadaşlarının desteğini alacak mı?

Şimdi gelelim AK Parti’ye;
Bilindiği gibi AK Parti’de 1 Ekim itibariyle başlayan aday adaylığına başvurma süreci 1 Kasım itibariyle son buldu. AK Parti İlçe Başkanı Akif Ordu’yu saymayacak olursak, 8 başvuru yapıldı. Ama öncesi gerçekleşen parti içi temayül yoklamasına 9 isim katıldı. Bu isimlerden biride İlçe Başkanı Ordu. İkinci bir emre kadar Genel Merkez’in teşkilat yöneticilerine getirdiği istifa yasağından dolayı Sayın Ordu’nun şimdilik aday adaylığı söz konusu değil. Ama yasağın kalkması ile beraber Ordu’nun istifa etmesi halinde, bu istifa da bir mesajı algılamak gerekir diye düşünüyorum.

Ayrıca sandıklar açılmadan AK Parti Genel Merkezi’ne gönderildiği parti içi temayül yoklamasının sonuçlarından kimsenin bir bilgisi yok. Açılacak olan sonuçlar Kasım Ayı’nın ikinci haftasında Kızılcaham’da AK Parti milletvekillerinin ve Genel Merkez üst düzey yöneticilerinin katılımıyla gerçekleşecek kampta masaya yatırılacak ve öne çıkan isimlerle ilgili kamuoyu araştırmasına gidilecek. Sonrası AK Parti’nin Belediye Başkan Adayları açıklanacak. MHP’nin ve CHP’nin adayının belirlendiği bir zamanda AK Parti’nin bu süreci bu kadar ağırdan alması aleyhine mi olacak, yoksa lehine mi? O nu da zaman gösterecek.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.