Yeni bir yıla girerken hepimiz hayatlarımızda bembeyaz sayfalar açıyoruz. Bu sayfaları pozitif veya negatif gelişmelerle doldurmak bizim elimizde. Vereceğimiz kararlar, 2017’nin nasıl geçeceğini belirleyecek. Sadece biz insanlar açısından mı böyle? Kuşkusuz hayır! Kentler ve ülkeler açısından da durum, bireyden farksız… Suyunu içip, ekmeğini yediğimiz bir diyar olarak, 70 bin insana ev sahipliği yapan Aksu için de, bembeyaz bir sayfa açılmış durumda.

Kamu ve özel sektör yöneticilerinden yerel yönetime, sivil toplum kuruluşlarından iş dünyasına kadar hepimiz, şimdi bu beyaz sayfanın karşısındayız. 2016’dan aldığımız dersler, 2017’de atacağımız adımlarda bize yol gösterecek. Aksu’nun daha güzel, daha mutlu yarınlara vakit geçirmeden ulaşması için, hepimize büyük görevler düşüyor.

Güney Haberci Aksu Gazetesi’nin bağrından çıkan ve bir yıl içinde iş dünyasının sesi olmayı başaran Markaksu Ekonomi Dergisi, işte bu bilinçle yola çıktı ve 4’üncü sayıya ulaştı. Geçen yıl Aralık ayında startı verilen Markaksu, geçtiğimiz ay 1 yaşını doldurdu. Geride bıraktığımız bir yılı şöyle bir değerlendirdiğimizde, Aksu ve bölgesinden 200’ü aşkın markayı sayfalarımızda konuk ettiğimizi görüyoruz.


Bu markalar; Aksu ekonomisinde binlerce insanı istihdam eden, yüzbinlerce ton sebzeyi üretip pazarlayan, mobilyadan teknolojik ürünlere kadar çok sayıda malı ihraç eden, eğitimden spora kadar büyük bir alanda önemli başarılara imza atan isimlerden oluşuyor. Ve bizler, Markaksu çalışanları olarak işte bu güzel insanları sayfalarımıza konuk ederek, onların başarı öykülerini sizlerle paylaştık.

“Aksu’dan bir şey olmaz…”, “Bu kentte yatırım yapmak imkansızdır…” gibi önyargıları kırarak, kendisine harika bir vizyon belirleyen Aksu, yatırımların önündeki engelleri birer birer aşarak yoluna devam ediyor. Markaksu işte bu süreçte yayın hayatına başladı. Türkiye’nin en büyük tarım fuarı olan Growtech’e bir standla katılarak, kendisi de bir markaya dönüştü. Bu büyük başarıda bizlere her zaman destek veren bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz.

Yazımızın sonunda önemli bir gerçeğin altını belirgin bir şekilde çizmek istiyoruz: Avrupalı işadamlarının, hiç bilmedikleri bir kentte yatırım yaparken dikkat ettikleri faktörlerden biri de nedir, biliyor musunuz? Gazete ve dergiler!

Evet, yanlış okumadınız, Batılı işadamları yatırım yapacakları kentlerin basın-yayın hayatını da mutlaka incelemeden geçirirler. Hele o kentte, Markaksu gibi bir ekonomi dergisi varsa, o bölgenin iş dünyasının dinamik bir yapıda olduğunu anlarlar. Bir kentin iş dünyasının sahiplendiği ve omuz verdiği ekonomi dergileri, işte bu yüzden ekonomik gösterge gibi işlev görürler. Markaksu, sesini duyurmayı görev olarak üstlendiği Aksu iş dünyasının, 2017 yılında, hem ülke çapında, hem de uluslararası alanda çok büyük başarılara imza atacağına yürekten inanıyor. Yeni yılın bütün Aksu’ya ve Aksululara mutluluk, bereket, huzur ve sağlık getirmesini diliyoruz…


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.