Belediye başkan adayları hafta içerisinde belediye meclis üyesi listelerini tamamladı ve ilgili mercilere sundu. Gazete ve internet haber sitemizde ki yayınlarımızla bunu kamuoyuna duyurduk.  Aksu’da başkan adaylarının ve partilerin hazırlamış oldukları listeleri vatandaş önce tek tek inceledi, sonra bir anlam veremedi. Cumhur ittifakı AK Parti ve MHP’den oluşan listede, bir çok yabancı ismin olduğunu, Aksu ile bu kişilerin çok bir bağlarının olmadığını dile getirdi. Millet ittifakı İYİ Parti ve CHP’den oluşan listeyi değerlendiren vatandaşlar, daha tanıdık isimler beklerken, tanımadıkları isimlere yer verilmesine bir anlam veremediler. Halkın ittifakı olarak yola çıkan DSP’nin adayı, Aksu Eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım için yerel isimlerin olduğunu, birkaç ismin dışında listeyi beğendiklerini dile getirdi vatandaşlar.

Aksulu seçmen listelere bu şekilde yorum yaparken, naçizane bir iki şey söylemek istiyorum listelerle ilgili. Eşitlik kelimesini her toplantıda yüksek sesle söyleyen belediye başkan adayları ve partiler bu listeleri hazırlarken eşitliği çok ta gözetmemiş gibiler. Bütün aday adayları yada partiler, 22 meclis üyesi adayı ve 3 kontenjan adayı çıkardılar.  Şimdi, bunun eşit olabilmesi için, 11 kadın meclis üyesi adayı+ 11 erkek meclis üyesi adayı olması gerekmez miydi?   Listeler de bir yada en fazla iki tane kadın ismi var. Onlar da emin olun çok seçilecek yerlerde değil. Siyasette kadınlarımıza verilen değer, ya seçilmeyecek sıralarda yer vermek yada seçim kazanamayacak yerlere başkan adayı göstermekten ibaret olmuş durumda. Unutmayalım ki nüfusun yüzde ellisi kadın ve size onlarda oy veriyor.

Siyasetçilerimizin şunu söyleyeceklerini duyar gibiyim, kadınlar geldi de biz mi yok dedik? Yada kadınlar Aksu’da ne kadar siyasete hakim? Bu ve buna benzer bahaneler hazır. Emin olun  listelerinizde yer verdiğiniz o kişilerden, çok daha başarılı işler yapacak kadınlarımız var Aksu’da.

Partilere ve Belediye başkan adaylarına buradan soruyorum? Ev ev gezen, sizin tanıtım kağıtlarınızı hanelere ulaştıran, sözcülüğünüzü yapan, kadınlarımız meclis üyeliği listesini hak etmiyorlar mı? Sahada çalışan, ailesine, eşine ve çocuğuna zaman ayıran, aklı başında, okumuş, eğitimli kadınlarımız, onlar meclis üyeliği yapamazlar mı sanıyorsunuz?

Yani listeleriniz evlere şenlik bunu bilin!

Taktir sizin, eşitlik kelimesini kullanmadan önce iki kere düşünün derim…

Bu seçimin galibi vatandaş olacak

Emin olun bu seçim diğer seçimler gibi olmayacak. Geçmiş yıllarda ki seçimlere baktığımız vakit siyasette hem seviye hem de heyecan vardı. Şimdi herkes diğerini kötülüyor. Konuşulanları not alsak inanın piyasa da tek bir tane bile iyi insan bulamayacağız. Herkes kötü, herkes çirkin, herkes… Uzayıp gidiyor liste.

Şaşıyorum, aklım duruyor nedir bu kavga. Ya büyük getirim var bu işin ucunda, ya koltuklar ve makamlar kişilere şeref katıyor yada bilemediğim başka bir şey.

Bir kişiden de şu insan iyidir, çalışkandır, başarılıdır duymak istiyoruz.  Yok. Yok. Yok.

Hepimiz insanız; artılarımız, eksilerimiz, hatalarımız ve başarılarımızla insanız.

Bu ilçede seçim yarışına giren herkes amca, dayı çocuğu. Yani, aynı aileye ve sülaleye mensup insanlar.

 İYİ Parti’nin meclis üyesi adayı Emine Sarıtekeli hanımla söyleşi yaptığım vakit şunu söylemişti. ‘Biz burada hepimiz akrabayız. Seçim gelir geçer, önemli olan bu yarışta birbirimizi üzmeden mücadele etmek. Seçim bitecek; biz yine düğünlerimizi, nişanlarımızı birlikte yapacağız. Cenazelerimizde birlikte olacağız. Sevinçli ve hüzünlü günlerimizi birlikte geçireceğiz.’

Bütün bu çekişmeler süre dursun, bu seçimde aklıselim, sakin, ahlaklı ve ölçülü davranan ekip kazanacak. Yani vatandaş kavga edenin değil, barış sağlayan ve huzur getiren ekiplerin yanında yerini alacak. Bu seçim, partilerin yada belediye başkan adaylarının değil, vaatlerin, kitapçıkların, değil vatandaşın galip geleceği seçim olacak.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.