Yaşı küçük yeteneği büyük

RESSAM Halid Naci'nin torunu 12 yaşındaki Lal Büyükkalfa'nın akrilik, pastel ve karakalem çalışmalarının yer aldığı sergisi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi fuayesinde açıldı.

18 Ocak 2017 Çarşamba 13:48
Yaşı küçük yeteneği büyük
Ressam dedesi Halid Naci'nin izinde yürüyen Lal Büyükkalfa'nın 'Dünyama Üç Adım' adı verdiği resim sergisi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı törenle açıldı. Sergide, ortaokul öğrencisi Lal Büyükkalfa'nın klasik, özgün, soyut, dokulu ve üç boyutlu 40 eseri yer alıyor. Sanatseverler, büyük bir hayranlıkla incelendiği eserlere tam not verdi.



Lal Büyükkalfa'nın annesi Seha Büyükkalfa, kızının resimlerini hiç kimseden eğitim ve destek almadan ürettiğini, duygu, düşünce ve hallerini tuvale yansıttığını, resimlerinde atık cam- plastik bardak, tabak, şişe ve daha birçok atık maddeyi de doku olarak kullanarak üç boyutlu hale getirdiğini belirtti. Seha Büyükkalfa, "Lal,6 yaşında karakalem resim çizmeye, içlerini boyamaya başladı, daha sonra da eline fırça ve boya paletini aldı. Hep ressam dedesinin izinde yürüyeceğini, onun gibi ünlü bir ressam olacağını söyledi, becerilerini tuvallere aktardı. Başarısıyla övünüyor, gurur duyuyoruz" dedi.
 

Son Güncelleme: 18.01.2017 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.