Resimde bir ilk

Meneviş Resim Atölyesi'nde çini sanatı ilk kez bez tuval üzerine işlendi.

30 Ekim 2014 Perşembe 10:19
Resimde bir ilk
Atölye ressamları, üretilen eserleri Antalya Müzesi'nde sergileme kararı aldı. Ressam Gülay Eroğlu'nun gözetiminde çalışan ressamlar Emel Deniz Büyüktunca, Gülesin Akgün Pektaş, Gürol Yengin, Hatice Kutdemir, Hüda Aydınonat, Hülya Yakubi, Nazife Aras, Rezzan Koyuncuoğlu, Türkay Güzenge, çini sanatını farklı tuvaller üzerine taşıdı. Fırçalarını tuvale özenle değdiren ressamlar, sergi için 25 yağlıboya tablosu hazırladı.

Gülay Eroğlu, serginin amacının geleneksel el sanatlarının varlığının sanatseverlere hatırlatılması olduğunu söyledi. Eroğlu, "Sanatın ucu, bucağı yoktur. Önemli olan yaratıcılıktır. Atölyemizde, farklı tekniklerle ilklere imza atıyoruz. Bu kez de çini işleme sanatını, bez tuval üzerine yansıttık. Eserleri özenle hazırladık" dedi. 1 Kasım cumartesi günü açılacak 'Çini Ustalarımızın Anısına' adlı sergi 10 Kasım tarihine kadar gezilebilecek.
 

Son Güncelleme: 30.10.2014 10:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.