Nazım Hikmet türkülerle anıldı

ANTALYA'da düzenlenen 'Nazım Hikmet'i Anma Gecesi'nde Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçısı Tuncer Tercan konser verdi.

12 Haziran 2019 Çarşamba 09:48
Nazım Hikmet türkülerle anıldı

Tiyatro Emekçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği'nin (TED-YAR DER) organizasyonuyla dernek bahçesinde gerçekleşen 'Türküler ile Nazım Hikmet'i Anma Gecesi'nin sunumunu emekli öğretmen ve tiyatro sanatçısı Fatma Sönmez yaptı. Nazım Hikmet, Ahmet Arif ile Orhan Kemal'in hayat hikâyelerini anlatan Fatma Sönmez, "Bu üç değer aşkın, kavganın, insanlığın aydınlarıdır" dedi.

Daha sonra Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin solist sanatçısı Tuncer Tercan Antalyalı türküseverlerle buluştu. Tercan, bağlaması eşliğinde Aşık Mahsuni Şerif, Âşık Veysel Şatıroğlu, Âşık Reyhani, Ruhi Su gibi pek çok ünlü halk ozanından türküler seslendirdi, bazı ozanlarla olan anılarını anlattı.

Türkü severleri türküye doyuran sanatçı Tuncer Tercan yoğun alkış eşliğinde konserini sonlandırdı, TED-YAR DER Başkanı Adem Atar, Tercan'a çiçek vererek teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Nazım HikmetTuncer Tercan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.