Kat'ı eserler sergilendi

KORKUTELİ Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin yaptığı kat'ı eserler Antalya'da sergilendi.

02 Mayıs 2017 Salı 10:26
Kat'ı eserler sergilendi
Korkuteli Sevim-Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin kat'ı sanatı 65 tablosu Antalya Özdilek Alışveriş Merkezi'nde sergilendi. Kurs öğretmeni Maide Dai Zengin tarafından verilen kurs sonunda kursiyerler ürettikleri eserler ilgi gördü. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öznur Taşkan, merkezin günden güne büyüdüğüne işaret ederek, "Artık kursiyerlerimizin ürettikleri eserleri Antalya'da sergiler açarak tanıtıyoruz. Halk Eğitim Merkezi kurslarımızla insanlarımız hem el becerilerini geliştirmekte hem de meslek sahibi olabilmekte. Bu kurslarımız bünyesinde gerçekleştirilen hat sanatı ve ebru kurslarına katılanlar eserlerini sergi ile tanıttılar" dedi.

Kurs öğretmeni Maide Dai Zengin, kat veya kat'ı kelimesinin sözlükte 'kesmek' anlamına geldiğini, kat'ı sanatının ise kağıt veya deri üzerindeki yazıyı, motifi ve şekli oyup çıkartarak bir başka kağıt ya da deriye yapıştırmak suretiyle gerçekleştirilen bir süsleme sanatı olduğunu anlattı. Bu sanatı yeniden canlandırabilmek, günümüz sanat dünyasında yeniden hak ettiği yere ulaşabilmesini sağlamak için yeni sanatçılar yetiştirmek istediklerini kaydeden Zengin, sergilerin bu sanata olan ilgiyi sağlamakta önemli fırsat olduğuna işaret etti.

Son Güncelleme: 02.05.2017 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.