Kadınlardan çok özel sergi

Güzel Sanatlar Derneği (GÜSAD) ile Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Antalya Şubesi işbirliğinde Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde 'Kadın' konulu resim sergisi açıldı.

09 Mart 2015 Pazartesi 10:58
Kadınlardan çok özel sergi
Sergiye, CKD ve GÜSAD üyesi 30 kadın ressam, 'Dünya Kadınlar Günü'ne özel çalışmalarından oluşan 50 eserle katkıda bulundu. Bir süre önce vahşice öldürülen ve Türkiye'yi yasa boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın resminin bulunduğu tablo ise büyük ilgi gördü. Eserin sahibi ressam Serap Hıdır, "Özgecan'ı resmederken göz yaşlarımı tutamadım" dedi.

Serginin açılış kurdelesini, Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Kaçmaz, CKD Antalya Şubesi Başkanı Nilüfer Deveci, GÜSAD Başkanı Cengiz Kandil birlikte kesti. Kaçmaz, eserleri incelerken hayranlığını "Hepsi birere sanat şaheseri olmuş" diyerek dillendirdi, sergiye eserleriyle destek veren sanatçıları kutladı. Deveci de "Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Fikirler ve devrimler sanatla yayılır' ilkesinden hareketle eserleri ürettik, emek harcadık, göz nuru döktük. Duygularımızı düşüncelerimizi tuvallere resmettik" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 09.03.2015 10:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.