Gençler festivalde buluştu

ANTALYA'nın Akseki İlçesi'nde bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'nde yurt içi ve yurt dışından 200 genç bir araya geldi.

19 Mayıs 2017 Cuma 10:59
Gençler festivalde buluştu
Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi ve girişimci Mustafa Kavasoğlu tarafından Gençlik Haftası dolayısıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Gençlerinin Toroslarda Dostluk Buluşması Festivali'ne Türkiye'nin yanı sıra Kırgızistan, Romanya ve Ürdün'den yaklaşık 200 genç katıldı. Tarihi Sarıhacılar Mahallesi'nde bir araya gelen gençlere yöresel yemekler ikram edildi. Sarıhacılar Mahallesi'nde kurulan platformda şarkılar söyleyerek ülkelerinin halk danslarını sergileyen gençler Etnografya Müzesi ve tarihi düğmeli evleri gezdi.



Kaymakam Muhammed Emin Nasır, dünya gençleriyle bu yıl ikinci kez bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Turizm potansiyeli açısından önemli bir organizasyon olduğunu kaydeden Kaymakam Nasır, "İnşallah önümüzdeki yıllarda Akseki'nin alternatif turizm alanındaki potansiyelinin değerlendirileceğine, birçok yerli ve yabancı turistin ilçemizi ziyaret ederek Antalya'daki turizm sektöründen Akseki'mizin hak ettiği payı alacağına yürekten inanıyorum. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırladık" dedi.



Girişimci Mustafa Kavasoğlu, amaçlarının Akseki ile Sarıhacılar Mahallesi'ni tanıtıp turizm alanında etkin bir noktaya getirmek olduğunu kaydetti. Mustafa Kavasoğlu, şöyle dedi: "Gençlik Festivali'ne 3 ülkeden grup katıldı, Romanya, Kırgızistan ve Ürdün. Akseki yeni yeni yıldızı parlayan bir bölgemiz. İstiyoruz ki burada turizm hareketleri biraz daha gelişsin, insanlara dönük faaliyetler çoğalsın ve Akseki'mize de bereket olarak dönsün. Türkiye deki en zengin Etnografya Müzesi köyümüzde. Bu vesileyle hem bölgeyi tanıtacağız hem bu müzeyi gezdireceğiz hem de bölge hakkında bilgi vereceğiz." 

Son Güncelleme: 19.05.2017 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.