Çalıştay eserleri Antalya'da

ISPARTA'da Yenişarbademli Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen 'Yenişarbademli Uluslararası Sanat Çalıştayı'nda üretilen sanat eserleri, Antalya'da sergilendi.

05 Ekim 2016 Çarşamba 11:47
Çalıştay eserleri Antalya'da
Yenişarbademli'de 14 ülkeden gelen ve aralarında akademisyenlerin de bulunduğu 26 sanatçının el emeği, göz nuru resim, seramik ve ağaç heykel eserleri Kepez İlçesi'ndeki Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılışını Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem, Kepez Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Erdal Çelik, çalıştay küratörü ve Atatürk Devlet Hastanesi'nde anestezi Dr. Melek Günbey Güler, çalıştaya katılan bazı sanatçılar birlikte kesti.

Küratör Melek Günbey Güler, 6 yıl önce bir grup sanatçının katılımıyla başlatılan çalıştayın, uluslararası sanat etkinliğine dönüştürüldüğünü, 6 yılda 25 ülkeden 250'den fazla sanatçının Yenişarbademli'de konuk edildiğini söyledi.

DÜNYA SANATLA YENİŞARBEDEMLİ'Yİ TANIDI
Dünyanın, sanat çalıştayı sayesinde doğasıyla, tarihi zenginlikleriyle büyüleyen Yenişarbademli'yi tanıdığını vurgulayan Dr. Melek Günbey Güler, resim çalışmalarında Yenişarbademli'nin büyüleyen doğal güzellikleri, sosyal yaşamı ve tarihi zenginliklerinin de farklı resim teknikleriyle tuvallere yansıtıldığını kaydetti.
Yenişarbademli Belediye Başkanı Mustafa Erdem ise "Her yıl farklı ülkelerden sanatçıları ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla ülkeden daha fazla sanatçıyı misafir etmeyi hedefledik. Ülkelerin, yörelerin tanıtımında, ülkelerarası dostlukların, kardeşliklerin oluşmasında, pekişmesinde sanatın katkısı oldukça büyük" diye konuştu.
Sergi, 14 Ekim'e kadar açık kalacak 

Son Güncelleme: 05.10.2016 11:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.