'Bir Delinin Hatıra Defteri' Antalya'da

ANKARA Devlet Tiyatrosu'ndan emekli olan Erdal Beşikcioğlu'nun kurduğu Tatbikat Sahnesi, 'Bir Delinin Hatıra Defteri'ni Antalya'da sahneledi.

08 Ocak 2018 Pazartesi 12:58
'Bir Delinin Hatıra Defteri' Antalya'da

Rus tiyatro oyun yazarı Nikolay Vasilyeviç Gogol'un kaleme aldığı 'Bir Delinin Hatıra Defteri'ne Antalyalı izleyicilerin ilgisi büyük oldu. Biletleri kısa sürede tükenen oyun Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde kiralanan Antalya Devlet Opera ve Balesi Salonu'nda sahnelendi.

Erdal Beşikcioğlu'nun rol aldığı tek kişilik ve tek perdelik oyunda sahneye de bir grup izleyici oturtuldu. Eserde, yaşadığı toplumda adım adım deliliğe itilen, gerçek yaşamın acımasızlığıyla baş edemeyen bir adamın hikâyesi anlatıyor.

Cem Emüler'in özgün metinden uyarlayarak yönettiği oyunda Erdal Beşikcioğlu, sahneye yerleştirilen akrobatik vincin kepçesi üzerinden hiç inmedi, toplumun hiyerarşisi içerisinde bulunduğu çevre tarafından sürekli aşağılanan, dışlanan, ötekileştirilen 7. derece bir devlet memurunun deliliğe giden yolu anlatıldı.

'Bir Delinin Hatıra Defteri'ne, vinç, ışık ve ses efektleriyle de ayrı bir görsellik kazandırıldı, karmaşık ışık efektleri zaman zaman izleyicilerin üzerine de yansıtıldı.

'Burun', 'Palto' ve 'Bir Delinin Hatıra Defteri' adlı üç bölümden oluşan oyunda Erdal Beşikcioğlu, bir ara vinçten inip, karanlık salonda izleyenlerin arasına da karıştı. Sanatçının sahnedeki performansına övgüler yağdırıldı, oyun ayakta alkışlandı. Erdal Beşikçioğlu, vinçten inip sahne kenarına gelerek izleyenleri selamladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.