Aspendos'ta çaresiz bir aşk öyküsü

21'inci Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde 10 Eylül akşamı, 'La Traviata' operası sahnelenecek.

08 Eylül 2014 Pazartesi 09:44
Aspendos'ta çaresiz bir aşk öyküsü
Giuseppe Verdi'nin ihtişamlı eseri 'Aida' adlı operanın gösterimiyle start alan festival, 'Notre Dame'ın Kamburu' ve 'Operetler Galası' adlı eserlerle sürdü. Festivalin dördüncü eseri, Antalya Devlet Opera ve Balesi'nce sahneye konulacak 'La Traviata' adlı opera eseri olacak. Çaresiz aşk öyküsünün sahneleneceği muhteşem eser, 10 Eylül Çarşamba akşamı sanatseverle buluşacak.

SALON KADINI VİOLETTA
Aspendos Antik Tiyatrosu'nda rengârenk görüntülerin oluştuğu festivalin opera eserlerinden 'La Traviata'da, Paris'in salon kadınlarından güzel Violetta ile masum Alfredo'nun aşkı canlandırılacak. Giuseppe Verdi'nin bestelediği, o günden bu yana dünya opera repertuarının vazgeçilmez eseri olan 'La Traviata', ünlü Fransız yazar Alexandre Dumas'ın 1848 yılında yazdığı 'kamelyalı kadın' adlı romanın temelinde şekillenmişti.

KAPANIŞI 'HERKÜL' YAPACAK
Aspendos, 'La Traviata'nın ardından 13 Eylül Cumartesi akşamı Merih Çimenciler'in 'Harem' adlı balesiyle renklenecek. 17 Eylül Çarşamba akşamı ise tarihi bir karakter ağırlanacak. Büyük Hun İmparatoru 'Attila'yı konu alan Giuseppe Verdi'nin ünlü operası, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. 20 Eylül Cumartesi akşamı İtalyan Operası'nın eseri 'Tosca' ile sürecek festivalin kapanışını, ünlü opera bestecisi G.F. Handel'in büyülü müziği eşliğinde 'Herkül' yapacak. 

Son Güncelleme: 08.09.2014 09:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.