Antalya Gitar Festivali başlıyor

MURATPAŞA Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 5'inci Uluslararası Antalya Gitar Festivali 22 Aralık'ta başlayacak.

07 Aralık 2016 Çarşamba 13:42
Antalya Gitar Festivali başlıyor
Muratpaşa Belediyesi ve ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği işbirliğiyle düzenlenen 5'inci Uluslararası Antalya Gitar Festivali'nin sanat yönetmenliğini Ahmet Kanneci üstlendi. 22- 24 Aralık günlerinde yapılacak festivalin tüm konser ve etkinlikleri Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu'nda halka açık ücretsiz olacak.

"HEYECANIN ADI BU KEZ GİTAR"
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, insanlık değerlerini ve yaşam koşullarını daha iyiye ve daha güzele taşıma konusunda iflah olmaz bir tutku ve heyecanla çalıştıklarını belirterek, “Muratpaşa'da heyecanın adı bu kez gitar" dedi.
Gitar sanatçısı Andres Segovia'nın “Kalbimizin üzerine yaslayarak çaldığımız tek enstrüman gitardır" sözünü hatırlatan Başkan Uysal, “Mutluyuz, çünkü Muratpaşa'mızda kalbin ezgileri yükselecek. Mutluyuz, çünkü gitardan insan sıcağını dinleyeceğiz. Mutluyuz, çünkü Muratpaşa'dayız" diye konuştu.

FLAMENKO VE LATİN AMERİKA RÜZGARI ESECEK
Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ne Türkiye'nin ve dünyanın seçkin klasik gitar sanatçılarının katılacağını kaydeden Başkan Uysal, gitar sanatçısı Ahmet Kanneci'nin sanat yönetmenliğinde gerçekleştirilen festivalde bu yıl Flamenko ve Latin Amerika müziği rüzgarı eseceğini dile getirdi.
ODTÜ Antalya Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Şimşek ise ODTÜ mezunlarının Türkiye'nin geleceğine ne kadar duyarlı ise sanata da aynı derece de duyarlı olduğunu kaydetti. Başkan Şimşek, festival kapsamında gitar eğitimini destekleyecek etkinlikler de yapılacağını söyledi.

FESTİVALDE 4 KONSER
Festivalin 22 Aralık'taki açılış konserini Morales Kardeşler verecek. José Manuel ve Francisco Cuenca Morales'in oluşturduğu piyano ve gitar ikilisi, eleştirmenler tarafından 'iki enstrümanın zarafet ve incelikle bir araya getirilişi yönünden eşsiz' olarak değerlendiriliyor.
Festival 23 Aralık'ta iki konsere ev sahipliği yapacak. İlk konserde, Latin Amerika müziğinin tartışmasız ustası ve yaşayan gitar efsaneleri arasında yer alan Jorge Cardoso ile genç ve seçkin yetenek Sylvie Dagnac sahneye çıkacak.
Günün ikinci konserinde ise gitarda 20. yılını dolduran Ceyhun Güneş ve Mert Baycan sanatseverlerle buluşacak. Flamenko Ankara Festivali'nin sanat yönetmeni olan Ceyhun Güneş, Cordoba Gitar Festivali ve Uluslararası Gerardo Nunez Gitar Festivali'ne davet edilen ilk Türk gitarist oldu. Mert Baycan ise, funktan rocka, Flamenkodan geleneksel müziğe Türk ve Dünya ritimlerinde uzmanlaşmış çok yönlü bir perküsyonist.
Festivalinin 24 Aralık'taki kapanışına Hacettepe Gitar Orkestrası (HÜGO) imza atacak. HÜGO'ya bağlamasıyla Türk Halk Müziği Sanatçısı İlke Türkdoğan ve kemanıyla Serdar Pazarcıoğlu da eşlik edecek.
Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Gitar Sanat Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kanneci'nin oluşturduğu ve yönettiği, 'Birlikte Çalma' konsepti doğrultusunda gitar bölümü öğretim görevlileri ve öğrencilerini bir araya getiren HÜGO, Rönesans'tan 21'inci yüzyıl eserlerine uzanan zengin repertuvarı kendi düzenlemeleriyle gitar orkestrasına adapte etmekte ve seslendirmektedir.

GİTAR USTALARINDAN DERSLER
Festival kapsamında ayrıca, Akdeniz Üniversitesi Konservatuarı'nda gitarın ustalarından geleceğin ustalarına dersler verilecek. Ustaların sınıfında 22 Aralık 2016 Perşembe günü saat 14.00'da Ahmet Kanneci öğrencilerle buluşurken, 23 Aralık 2016 Cuma günü saat 14.00'da yaşayan gitar efsaneleri arasında gösterilen Jorge Cardoso öğrencilere ders verecek.  

Son Güncelleme: 07.12.2016 13:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.