30 Mart’tan hemen önce vekâlet verildi, sonrası atandı.

Şimdi ise seçilmiş bir Başkan, yani asalet verildi.

Bahsettiğim kişi AK Parti’nin İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin.

***

29 Kasım Cumartesi günü AK Parti Aksu İlçe teşkilatı, eski bakanlarımızdan Antalya Milletvekili Vecdi Gönül, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse, Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin, meclis üyeleri ve birçok misafirin katılımıyla kongresini yaptı.

Tek liste olmasından dolayı, adresi belli kongrede, Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, Aksu için ardı ardına birçok müjdeyi sıraladı. Aksu’nun aynı zamanda şaha kalkacağının altını çizdi. Heyecanın dorukta olduğu salonda herkes Sayın Türel’in bu sözlerini ilgiyle dinledi. Aynı ilgiyle bizlerde dinledik ve Sayın Türel’in konuşmasında ki ayrıntıları haberimize yansıttık.

Bunlar Büyükşehir Belediyesi ve merkezi hükümetin desteğiyle oluşacak olan güzellikler. Bu güzelliklerin ayaklarının sağlam bir şekilde oturmasının yolu ise,  ilgili belediyenin yani Aksu Belediyesi’nin elini biraz taşın altına sokması ile oluşacak.

O da yüzde 90 veya 80 oranında imar sorunu yaşayan Aksu’nun güzel ve bilimsel bir şekilde planlanarak imara açılmasıyla oluşacaktır. Tabi bunlar olurken de kesinlik yeşil dokuya zarar verilmemesi gerekiyor. Çünkü İmar denilince, yalnız beton yığını olarak akla gelmemeli.

Doğa ve mimari yapıları ile bir bütün olmalı.

Umarız tez elden ilgili belediyemizin yetkilileri bu duyarlığı göstererek, Aksu’nun şaha kalkmasında bir nebze de olsa ön ayak olurlar.

Umarız bu söylediklerimiz eleştiri olarak algılanmaz.

 Amacımız daha önceki yanlış yönetimlerden dolayı kaderine terk edilmiş Aksu’nun bir an evvel şaha kalkarak, makûs kaderini yenmesi.


Çetin’i başkan yardımcısı olarak atasınlar…


Evet bu söz, kesinlikle bana ait değil.

Bu söz AK Partili birine ait.  

Bilindiği gibi iki hafta önce “Saltanata bak”  başlıklı bir kulis yazmıştık. Kuliste bir önceki dönemin Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in saltanatı hala belediyede devam etiğini ifade etmiş, gerekçe olarak ta babası döneminde belediyede işe başlayan,  askerlik görevi dolayısıyla seçim süreci boyunca gözlerden ırak olan oğul Veli Çetin’in, stratejik öneme sahip BiMER’den sorumlu personel olarak tekrar işe başlatılmasını dile getirmiştik.

Bu kulisimiz hem Aksu Belediyesi’nde, hem AK Parti tabanında, hem de Aksu genelinde çok konuşulmuştu. Hatta bu gelişmeye birçok AK Partilinin tepki gösterdiği ve kulislerde işlenen sürecin konuşulduğu bilgisi hem geldi, hem de canlı tanığı olduk.

Gelen bilgilerden biri de, Başkan Halil Şahin’in bu gelişmelerden haberinin olmadığı ve kulisi okuduktan sonra haberdar olduğu idi.

Tabi ki bizlerde şaşırdık, çünkü bu gelişme normal bir gelişme değildi. Yani sıradan bir personel görevlendirilmesi değildi.

Nezaketen de olsa, oğul Çetin’in görevlendirilmeden önce ilgili başkan yardımcısı tarafından, Başkan Şahin’in bilgilendirilmesi gerekiyordu. Siyasi nezaket bunu söyler. Nereye giderseniz gidin bu böyledir.

Tüm buna rağmen, tabanın sesine kulak verileceğini düşünürken, hala bir değişim olmadı.

Tabi ki bunun birçok huzursuzluğu da beraberinde getirdiği  aşikâr.

İşte bu huzursuzluğa İlçe yönetiminde bulunan bir Ak Partili dostumuzun, “Böyle giderse bunlar Hasan Çetin’i başkan yardımcısı olarak atarlarsa hiç şaşırmayın” söylemine tanık olduk.

Haliyle bu karamsarlık bizleri üzdü. Ama biraz düşününce de hak vermeden edemedik.

   
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.