Aksu Belediye Meclisi’nin mevcut üyelerinin büyük bir kısmı, 30 Mart’tan sonra veda edecek. Yeni dönemde Aksu Belediye Meclisi için herhangi bir siyasi partiden aday gösterilmeyen isimler arasında; Hasan Çetin, Mehmet Mekik, Kenan Yıldız, Mustafa Aydoğan, Ahmet Tektaş, Ali Üstün, Burhan Horzun, Ramazan Ateş, Musa Coşkun, Ahmet Okutan, Okay Özberk yer alıyor.

Bu mecliste görev yapan isimlerden; Ercan Ak Ak Parti’den kontenjan birinci sıradan, İbrahim Köseoğlu aynı partiden birinci sırada aday oldu. Hüseyin Demirkaplan ise Ak Parti’nin 9’uncu sıra Belediye Meclisi üyesi adayı olarak belirlendi. Öte yandan, bu dönemde MHP’den seçildikten sonra birkaç ay önce Büyük Birlik Partisi’ne (BBP) geçen İsmail Danacı, yine bu partiden 1’inci sıra Belediye Meclis Üyesi adayı oldu.

Aksu Belediye Meclisi’nin 15 üyesinden 11’i böylece siyasi partilerin ilgi alanı dışında kaldı. Bu isimler arasında Aksu’nun siyaset duayenlerinden Burhan Horzun’un da bulunması dikkat çekti. Horzun, İsa Yıldırım’ın belediye başkanlığı döneminde Belediye Başkan Vekili olarak önemli oturumları yönetmişti. Ve İsa Yıldırım BBP’ye geçtiğinde, aynı BBP rozetini kendi elleriyle Burhan Horzun’un yakasına takmıştı.

Yine, önemli bir isim olan Ramazan Ateş de, MHP’nin önde gelen simgelerinden olmuştu. Aksu’yu Büyükşehir Belediye Meclisi ile ASAT’ta temsil eden Ramazan Ateş, MHP’de Aksu Belediye Başkanı Aday Adayı olarak da ismini duyurmuştu.
Aksu Belediye Başkanı İsa Yıldırım’ın 5 yıllık icraat döneminin 2 yılında yardımcılığını üstlenen Hasan Çetin de, Yıldırım’ın listeye almadığı ve diğer partilerin de önemsemediği bir isim olarak ilçe siyaset tarihinde yerini aldı. Listeye giremeyen siyasiler arasında bulunan Mustafa Aydoğan’ın ismi de, İsa Yıldırım’ın bir dönem başkan yardımcılığı yapanlar arasında hatırlanacak.

Eee, ne demişler? Mahkeme kadıya mülk değildir… Bu mesleğe başlarken üstatlarımız bizlere, siyasileri anlatırken, “Onlar yolcu biz hancıyız… Dur bakalım daha kimleri göreceksin” demişti. Kader işte gösteriyor… Yukarıda andığımız isimler arasında gerçekten saygı duyduğumuz iyi dostlarımız da var. Onlara mutlu bir siyasi emeklilik diliyoruz…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.