Geçtiğimiz hafta İYİ Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı ve Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, Toplumsal Politikalar Başkanı Huriye Davuloğlu, Aksu Kadın Kolları Başkanı Meliha Gökkurt ve çalışma arkadaşları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla gazetemizi ziyarette bulundular.

Her zaman sahadayız, çalışıyoruz ve bugün seçim olsa, biz hiçbir sıkıntı yaşamadan seçime hazırız, diye çalışmalarını kısaca özetleyen İYİ Partili kadınların heyecanı, gözlerinden okunuyordu.

Bana sitem edebilirler belki ama ben bu sözleri bir yerden hatırlıyorum, bana tanıdık geliyor. AK Parti’nin kadın harekatının bir zamanlar sahadaki çalışmalarına yakından tanık olduğum için, onlardan anımsıyorum.

Siyasi partilerin özellikle kadın hareketlerine baktığımız zaman, sahada ki boşluğu yine de İYİ Partili kadınların çalışması göz dolduruyor. Gayretlerinden ötürü, kendilerini yürekten kutluyorum.

Evet, İYİ Partili kadınlar kendilerine cesurlar hareketi diyorlar ve sohbetimiz sırasında Aysel Damatoğlu, kadın hareketini İYİ Parti tüzüğünden bize anlatıyor: Damatoğlu, “Kadınla alakalı olarak genel başkanımız Meral Akşener, ‘kadın kolları’ olduğu zaman sanki bir ötekileştirme gibi algılanıyor ve dolayısıyla kadın politikaları denildiğinde kadınla alakalı eşitlik, cinsiyet ayrımı, hepsini ortadan kaldırmak için ‘Kadın Politikaları’ olarak tüzüğümüze aldılar. İsteyen ilçelerimizde görevlendirmek amacıyla kadın kollarımızı kuruyoruz. Meliha Gökkurt, başkanımızın da kendisi kadın kolları başkanı olmayı talep ettiği için, bu görev tebliğ edildi. Bu kadar başarılı, bu kadar Aksu’yu omuzlayan, cefakâr bir hanımefendiye, böyle bir görev vermemek mümkün değil. Bu nedenle Meliha hanımı burada kadın kolları başkanı olarak görevlendirdik” dedi.

“Güneşin kadınları projemiz için çalışıyoruz”

 İYİ Partili kadınlara sahadaki çalışmalarının nasıl gittiğini ve kadınlar için ne tür projelerinin olduğunu sorduk. Bakın hangi yanıtları verdiler. “Biz sadece seçim zamanı sahada koşturan bir parti değiliz, her zaman sahadayız ve bugün seçim olacakmış gibi çalışıyoruz. Antalya’da 19 ilçede gitmedik yer bırakmıyoruz. Genelde siyasi partiler, seçim zamanı sahaya iniyor ama bizim genel başkanımız aylardır sahada ve Türkiye’nin bir turunu bitirdi, ikinci turuna başladı. Biz yerel de kadınlarımıza yönelik “güneşin kadınları” projemizden bahsetmek istiyoruz. Bu bir Kooperatif çalışması olacak. Kadınlarımızın ürettiği el emeği ürünleri, yine kendileri tarafından satabilecekleri bir proje. Bu proje en yakın zamanda Antalya’da da kurulacak.

Eylül 2020 itibariyle göreve gelen İYİ Partili Kadınlar Antalya genelinde 14 bin olan üye sayılarını 20 bine çıkardıklarını dile getirdiler.

Aksu olarak üye sayılarının son altı ayda bin kişiyi geçtiğini ifade eden Meliha Gökkurt,  “İyi Parti grubu olarak Antalya’da ve Aksu’da arı gibi çalışıyoruz” dedi.

“ Sayın Recep Tayyip Erdoğan, şu tarihte seçim var desin biz hazırız”

24 başkan yardımcısının canla başla çalıştıklarını kaydeden Kadın Politikaları Başkanı Aysel Damatoğlu, “Teşkilatlarımız kuruldu. Aile temsilcilerimiz kuruldu. Sandık görevlilerimiz hazır, mahallelerde de kadın temsilcilerimizi atıyoruz, bina sorumluları hazır, yedeklerimiz hazır. İYİ Parti Antalya 19 ilçesi ile seçime hazırız. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iki ay sonra seçim var desin, biz hazırız deriz” diye konuştu.  

Aysel Damatoğlu ayrıca, “8 Mart Dünya kadınlar günün önemi ve emniyet çok çok büyük. Biz kadınlarımızı hem iç dünyasında, hem siyasette, kendi ayaklarının üzerinde dururken görmek istiyoruz” diye ifadelerde bulundu.

Sohbetimizin sonuna doğru söz alan Aksu İYİ Parti Kadın Kolları Başkanı Meliha Gökkurt ise, “Kırsalda kadın olmak gerçekten çok zor. Aksu da daha bir başka zor. Partimize üye olmaktan çekinen çok kadınla karşı karşıya geliyoruz. Kadınlarımız bilsin ki, bizim gönlümüz onlarla ve onların daha ferah bir hayat yaşaması için sahada mücadele veriyoruz” ifadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.