Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel katıldığı, AK Parti Aksu İlçe Teşkilatı’nın danışma kurulu toplantısında çok ince mesajlar verdi.

AK Parti siyasetinde ki siyasi kavganın hiç kimseye bir yarar sağlamayacağının altını çizen Başkan Türel, yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısıyken yaşadığı bir olayı, toplantıdaki katılımcılara örnek olarak verdi.  Peki, neydi bu örnek?

“Bin 396 belediyeyi Genel Başkan Yardımcısı olarak, Cumhurbaşkanımızda Başbakan iken, belirleyen üst kuruldaydım. Orada olup bitenleri çok iyi yaşayan bir kardeşiniz olarak bunları anlatıyorum. Meclis üyeliklerinde, belediye başkanlıklarında kısır çekişmeyi ortaya koyan varsa, hangisi haklı hangisi haksız bizde bakılmaz. İki tarafta pat diye bir köşeye ayrılır. Kavganın kimseye bir faydası yok, kavganın haklısı da yok. İşte böyle bir çekişmenin, çatışmanın olduğu Antalya’nın dışında bir büyükşehirde, bir ilçe belediyesiyle ilgili ciddi bir tartışma var. Milletvekilleri bir tarafta birisini istiyor. Teşkilat başka birisini istiyor. Şahit oldum, Cumhurbaşkanımız dedi ki, “ Bunların ikisini de bir tarafa kaldırın koyun bakalım. Kavganın haklısı olmaz.” dedi.  Hiç aklımıza gelmeyecek ve sıfır kulis, kimsenin kapısını çalmamış kişi gösterildi”

Başkan Türel’in ifadesi bu kadar açık ve net. Bu mesajı iyi okumak gerek.

Şimdi, malum önümüzde bir yerel seçim var. Haliyle aday adayı olmak isteyen isimler her geçen gün gün yüzüne çıkmaya başladı. Bu isimler arasında mevcut Belediye Başkanı Halil Şahin’de yer alıyor. Bir ikinci dönemi göğüslemek istiyor. Ayrıca kulislerde AK Parti İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin’in adı konuşuluyor. Ama geçen hafta yaptığımız haberde ortaya koyduğumuz detayda olduğu gibi, AK Parti teşkilatlarında şu an aktif olarak görev yapan kişilerin istifa ederek, adaylık başvurusunda bulunup bulunmama durumunu, partinin üst yönetimleri belirleyecek.

Dolaysıyla sadece uygun görülen İlçe başkanları istifa ederek başvurusunu yapacak. Başvuru yapması uygun görülmeyenler de teşkilatlardaki görevlerini aynen devam edecekler. Bu da demek oluyor ki, mevcut İlçe Başkanı Durmuş Kaan Şahin, AK Parti Genel Merkezinden bir işaret gelmemesi halinde istifa etmeyecek, başvuru da bulunmayacak. Yani her halükarda İlçe Başkanı Şahin’in bir kaybı olmayacak.

Hal böyle olunca ortada mevcut bir belediye başkanı var. O da Halil Şahin. Peki, o halde Başkan Türel neden durduk yerde, hem Serik hem de Aksu İlçe Danışma Kurulu toplantılarında böyle bir mesajı kime veriyor? Bu soruya bizlerin vereceği her cevap ihtimaller üzerinde bir söylem olur. Bu sorunun net cevabı, hem Başkan Türel’de, hem de Ak Parti Genel Merkezi’nde saklı. Zamanı ve saati geldiğinde bu cevap tüm açıklığıyla ortaya çıkacaktır.

Oysaki kentin mevcut belediye başkaları, kısır çekişmelerden uzak durup,  yaptığı hizmetlerle gündem oldukları zaman, bir sonraki dönem için alternatifsiz o partinin başkan adayıdır. Kimin aday olup olamayacağı, mevcut başkanı o kadar ilgilendirmemeli. Peki, Aksu’da durum böyle mi? İşte bunun cevabını da Aksu kamuoyu çok iyi biliyor.

Başkan Türel’in dediği gibi, damdan düşmenin durumu çok farklı oluyor. Pişman oluyorsunuz ama iş işten geçmiş olur.

Hiç öteye gitmeye gerek yok Aksu siyasetinde yer almış örnekler çok fazla. Bizden dostane söylemesi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.