Hiç şüphesiz 31 Mart Yerel seçimleri sonrası Aksu Kamuoyunun merakla beklediği bir soru vardı. O da “Belediye Başkan Yardımcılarının kimlerden oluşacağı ve ittifakın ortağı olan MHP’ye, Aksu’dan bir başkan yardımcılığı verilecek mi? sorusuydu. Geçen hafta bunu dile getirmiş ve hafta içerisinde Başkan Şahin’in atama yapacağını ifade etmiştim. Yazımın yayınlandığı gün olan Pazartesi günü Sayın Şahin başkan yardımcılıklarıyla ilgili gerekli talimatları vererek atamaları gerçekleştirdi. AK Parti kanadından Celil Gökçen ile Hakkı Çoşkun’u başkan yardımcısı olarak atadı.

O günkü yazımda da başkan yardımcılığı anlamında beklenti içerisinde olan MHP kanadına yer verilmeyeceğinin altını çizmiş, AK Parti kanadından isimleri süzgeçten geçirerek, Celil Gökçen ile Yaşar Sözen’in başkan yardımcısı olma ihtimallerinin yüksek olduğunu ifade etmiştim.

Kulis bilgilerinden yola çıkarak, Çoşkun’un neden başkan yardımcısı olmayacağıyla ilgili şu yorumlarda bulunmuştum.

Geçmiş dönemde 4 yıl boyunca Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Coşkun’un görevinde bulunduğu süreçte, kamuoyunda tepki doğuracak çalışmalar içerisine girdiği ve bu durumun Şahin’e iletildiği, Başkan Şahin’inde “Bu kadarını beklemiyordum” dediği konuşulanlar arasında. Ayrıca İlçe teşkilatında yapılan toplantılarda Hakkı Çoşkun’a gözle görülür bir tepkinin oluştuğu ifade ediliyor. Bundan dolayıdır ki Coşkun’un bu dönem başkan yardımcısı olma ihtimali çok düşük gözüküyor. Hatta birçok meclis üyesinin, Coşkun’un tekrar başkan yardımcısı olması halinde çok büyük tepkiler göstereceği AK Parti kulislerinde konuşuluyor.

Bu kadar net detaylar içerisinde, yazdığım yazıda yanıldığım tek isim Hakkı Coşkun oldu. Demek ki Sayın Şahin’in bir bildiği var ki, böyle bir inisiyatif kullanmış. Umarım bu süreç Aksu’muza hayırlı olur.

Şimdi gelelim esas konumuza; Başkan yardımcılığı anlamında beklenti içerisinde olan ittifakın diğer ortağı olan MHP’nin, alınan bu karar doğrultusunda izleyeceği yolun nasıl olacağı. Yani kankalık devam edecek mi? Bilindiği üzere MHP’nin mecliste 5 üyesi bulunuyor. Çok stratejik bir konuma sahip. İşte bundan dolayıdır ki, özellikle beklenti içerisinde olan başta MHP’li meclis üyeleri olmak üzere, MHP İlçe Başkanı Ahmet Bulut ile İl yönetiminin bundan sonraki izleyecekleri yolun nasıl olacağı.

İşte bu merak edilen sorulara yanıt bulmak adına geçen hafta bazı MHP’li meclis üyeleri ve MHP İlçe Başkanı Ahmet Bulut’la görüşmeler yaptım.  Bu görüşmelerde ortak olarak ortaya çıkan tek şey, MHP kanadının büyük bir beklenti içerisinde olduğuydu. Hatta bazı meclis üyeleri kırgın.  Ama yine de, şunu belirtmekte yarar var,  beklentilerine yanıt bulamayan MHP kanadında bir sağ duyu hakim.

Bu konuyla ilgili MHP Aksu İlçe Başkanı Ahmet Bulut şu açıklamalarda bulundu:

AK Parti ve MHP olarak seçimlere girerken ittifak kurduk. Bu ittifaka hiçbir ülkücü arkadaşımızın şüphesi olmadı. Cumhur ittifakı ruhuna bağlı olarak seçmenden oy istedik. Seçmenimize vaatler verdik. Belediyeye gelindiğinde ülkücü camianın bir temsil noktasının olacağını ifade ettik. En azında dertlerini ve sorunlarını dile getirebileceği ve çözüm yollarının aranacağı bir merciinin olmasını isterdik. Bunda da yarar vardı. Beklentimiz bu yöndeydi. Ortada bir ortaklık vardı. Seçimde hep beraber aynı başkan için seçmenden oy istedik.  Ama taktir belediye başkanındır. Bizler Cumhur ittifakının ruhuna bağlı kalacağız.

Başkan Bulut’un açıklamasından da anlaşılıyor ki; beklentilerine yanıt bulamayan MHP kanadında, bir burukluk hakim. Ama tüm burukluğa rağmen teşkilat olarak Cumhur ittifakının ruhuna bağlı kalarak hareket edeceklerini ifade ediyorlar. Bu sürecin ne zamana kadar devam edeceği, hangi aşamalarda geçeceğini de zaman gösterecek. Çünkü bazı meclis üyelerinin bireysel hareket etmesi beraberinde birçok şeyi de getirebilir. Bu anlamda Aksu’da Millet İttifakının başını çeken bazı isimlerin bu kırgın MHP’li meclis üyeleriyle girişimlere gireceği kulislerde konuşuluyor. Bu girişimlerin nasıl sonuç bulunacağı da yine zamana bağlı.  Ama yine de tüm olumsuzluklara rağmen kankalık,  bu süreçte devam edecek gibi gözüküyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.