Mevcut belediye başkanları meydanlarda yaptıkları icraatları anlatmaya çalışarak geçtiğimiz son 5 yılda neler yaptıklarını, hangi açılışlarını yaptıklarını anlata anlata bitiremiyorlar. Belediyelerin asli görevleri bile başkanlar için proje olarak yapılmış gibi gösteriliyor, tabii halk olarak bizler de artık böyle şeylere çok da kulak asmıyoruz. İşini layıkı ile yerine getirenlere söyleyecek sözümüz yok.

Son beş yılda en başarılı belediye çalışmaları diye bir yarışma düzenlense, sanırım Kepez Belediyesi açık ara birinci olur. Yanılıyorsam, düzeltin lütfen... neden bu kadar emin konuşuyorum hemen açıklayayım:
Geçtiğimiz hafta yeni dönem projelerini tanıtmak üzere bir basın toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamalarda 2009 yılında söz verdikleri 41 projenin tamamını gerçekleştirdiğini dile getirdi. Kimse bu projelerin gerçekleşmediğini söyleyemez sanırım, bir tarafa atılmış Kepez ilçesinin her geçen gün canlanması yapılan çalışmaların en güzel yanıtı olmalı.

Ve yine yeni dönem için hazırlanan 7’den 70’e 70 projeninde tanıtımını sinevizyon olarak paylaştı. Paylaşılan projeler mantıklı ve yapılabilir. Biz yapılacak projeleri hayranlıkla takip ettik.

Hakan Tütüncü Başkana başarılar diliyoruz...

Gelelim Aksu’ya. Aksu’da yapılanlara bir bakın, neler neler demek isterdim ama bunun yerine garibim Aksuya yapılanlara bir bakın demekten kendimi alamayacağım. Geçmiş beş yılda çok fazla yol alınmadığı için mi? Önümüzdeki 5 yıl için de her hangi bir proje kitapcığı hazırlanamamış soruyorum merakımdan?

Bu ilçeye genç, dinamik ve lider ruhlu bir başkan, Aksu’nun bu makus (ters dönmüş, bir türlü düz gitmeyen) talihini değiştirir diye ümit ediyorum.

Başkan adaylarına naçizane bir öneride de bulunmak istiyorum. Başarılı olma ve hizmet üretme gibi bir derdiniz ve yeteneğiniz varsa lütfen bu koltuğa talip olunuz. Herkes her işi yapacak diye bir kaide söz konusu olmamalı diye düşünüyorum. Heybesi dolu olanın yola çıkma korkusu olamaz sanırım.

Saygılarımla,


Tarihte ilginç olaylar
Arizonalı bir adam kelepçelerle oynarken kendini kelepçeledi ve anahtarı bulamadı. kendisini kurtarmak için çilingir çağırmak yerine polisi arayınca başı belaya girdi. onu kelepçeden kurtaran polisler, ödenmemiş bir kefalet borcu bulunduğunu belirleyince onu yeniden kelepçelediler.

Amerikalı Gillette şirketi 1902 yılında güvenli jilet satmaya başladığında yüzlerce erkek satın aldı. sonra da bu jiletlerin sakallarını kesmediğini söyleyerek onları çöpe attılar. Gillette yetkilileri, mutsuz müşterilerin tıraş olmadan önce jiletin sarıldığı kağıdı çıkarmadıklarını fark ettiler.

1932 yılında Los Angeles olimpiyatlarında Fransız atlet Jules Noel'in disk atmada kırdığı olimpiyat rekoru sayılmadı. Çünkü atışı izlemesi gereken bütün hakemler, sırıkla yüksek atlama yarışmasını izlemek için arkalarını dönmüşlerdi.

1840'da ABD başkanlığına seçilen William Henry Harrison, çok soğuk bir günde Washington'da açık havada düzenlenen göreve başlama töreninde şapka ve palto giymeyi reddederek yaptığı uzun konuşma sonucu zatürre oldu. Yeni başkan sadece bir ay görev yaptıktan sonra öldü.

Meksika'daki bir sağlıklı yaşam merkezinin sahibi, vasiyetine mezarlığın sigara içilmeyen bölümünde gömülmek istediğini ısrarla ekletmeye çalıştı.


Günün sözü
Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil.
                                                     Konfüçyus


Antalya’dan Ayrıntılar
Antalya’nın ilk mimarı olan Tarık Akıltopu, Antalyalıların en ünlülerinden ve en renkli simalarındandır. 1918 yılında doğmuş ve 2004 yılında vefat etmiştir. Antalya Karaalioglu Parkı’nda bulunan aşağıdaki Çitlenbik ağacı şiirini sizler için paylaşıyoruz.
Kendisini de hayırla yad etmek istedik. Mekanı Cennet olsun.

ÇİTLENBİK
Çitlenbik;
Hatıladınmı beni?
70 sene evvelini
Arkamıza grubu alarak
Resim çektirdiğimiz
Sana aşıklar ağacı
Dediğimiz günleri?
Görüyorum,
Kökün hala toprakta,
Gövden boşlukta
Farkındayım,
Sende yaşam savaşı
Veriyorsun benim gibi
Bu yaştan sonra
Tarık AKILTOPU

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.