Geçmişte ‘Hasan Ağa’nın çiftliği’ diye birçok haber ve kulis şeklinde eleştirisel yazıları yazmıştık. Neden olarak ta Aksu eski Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Çetin’in, kendi oğlu ile beraber birkaç yakınını belediyede işe almasını gerekçe göstermiştik. Belediye meclis üyeliğinin kentin menfaatlerini koruma olduğunu, makam ve konumu kendilerine ve aile eşraflarına çıkar sağlama olmadığını ifade etmiştik.

Bu anlamda sonuna kadar mücadeleler sergilemiştik. Birçok ekonomik ambargolarla karşı karşıya kaldık. Ama doğru bildiğimizden de taviz vermedik. Önce Allah’a inandık, sonrada vicdan sahibi Aksululara inandık ve bugünlere geldik.  

Gelinen süreçte 2014 yerel seçimleri gerçekleşti ve düşüncelerini savunduğum adı Adalet olan AK Partili Belediye Aksu’da iktidar oldu.  Her şey değişecek gözüyle baktık.  “Yanlışlıklar yapılmaz” diye umut ettik. “Vefa’nın adı İstanbul’da bir semt olarak kalmaz” diye düşündük. “Yasal olmayan hiçbir şey gerçekleşemez”  dedik. V.B birçok şeyler ifade ettik.

Şimdi seçimlerin üzerinde 3 buçuk sene geçti. Kimi meclis üyesi oğlunu ve oğullarını işe aldı Kimi meclis üyesi kardeşini, kimi meclis üyesi eşini taşeron firma aracılığıyla belediye de işe aldı. Böyle giderse de almaya devam edilecek. Vatandaş bundan oldukça rahatsız. Parti içeresinde vicdanlı bireyler rahatsız. Vatandaş, ”Bizler kendi yakınımızla ilgili yaptığımız müracaatlarda, -belediyede işçi alımı yok- deniliyor. Arkamızı döndüğümüz zaman bir bakmışız, meclis üyelerinin birinci derecede yakınları işe alınıyor. Biz bu adamlara yakınlarına çıkar sağlasınlar diye oy vermedik” şeklinde ifadeler kullanıyorlar.  

Bu madalyonun gözüken birinci yüzü, şimdi gelelim ikinci yüzüne…

Eski Belediye Başkanı İsa Yıldırım, sosyal paylaşım sayfasında ağza alınmayacak ağır ithamlarda bulunuyor. Yolsuzluktan ve hırsızlıktan bahsediyor. Haklı olarak ta bir algı oluşturuyor. Buna karşılık elle tutulur bir açıklama yok.

Hatta Aksu Belediye Başkanı Halil Şahin’in katıldığı, “Başkanlar konuşuyor” adlı bir program da, Gazeteci Ali Orhan, programın kapanış sorusu olarak, “ eski başkanın sizle ilgili ağza alınmayacak ciddi iddiaları ve ithamları var. Siz bunla ilgili nasıl bir süreç başlatacaksınız” diye sordu.

“Bizle ilgili iddialarını ispata çağırıyoruz. İspatlamadığı taktirde kendisini müfteri ilan edeceğim. Hukukçularıma derhal süreç başlatması anlamında gereken neyse yapılsın talimatını verdim” şeklinde kesin ve net yanıt vermesini beklerken, Sayın Şahin, “Kavganın içerisine girmeyeceğiz. Hukukçu arkadaşlar konuyu inceliyor. Sürece bakacağız, ona göre bir çalışma yapacağız” şeklinde oldukça şaşırtıcı kaçamak cevap verdi.  

Geçmişte her ne kadar yaptığımız haberlerin ve kulis yazılarının doğruluklarına inanarak yaptıysak ta, adı Adalet olan ve hala düşüncelerini savunduğum mensubu olduğum AK Partili belediyenin bu yanlışlarını içime sindiremediğimdendir ki, Hasan Ağa’dan özür diliyorum.  

Bilindiği üzere ülkemiz akıllarda hiç çıkmayacak bir 15 Temmuz darbe teşebbüsü atlattı. 250’ye yakın şehit, 535’e yakın yaralı veren halkın kahramanlığı sonucu, destanlar yazıldı. Şimdi ise 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü dolaysıyla, yurt içi ve yurt dışında bir dizi etkinlikler düzenlenerek, şehitlerimizin aziz hatırası yaşatılıyor. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize sabır diyerek, ruhlarına birer ‘Fatiha’ okuyor ve okumanızı diliyorum.

15 Temmuz'un ruhuna, manasına ve maneviyatına uygun yönetimler dileğiyle…   

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YASİN 2017-07-13 15:21:23

merak ettği̇m bi̇r konu aksu i̇lçe olduğu gün kaç kadrosu vardi şi̇mdi̇ kaç kadrosu var? ne kadar i̇nsan taşeron olarak i̇şe alindi bunlari araştirip yazacak yürekli̇ bi̇r basin mensubu ne zaman cikar acaba ??