Güzel Bir  İnsan Saide Karataş

2014 yılı yerel seçimlerin de  AK Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülsevim Bilgiç Yavuz Hanımefendinin, Aksu Belediye Meclis Üyeliğine seçilmesi ve Kadın Kolları Başkanlığını bırakmasından sonra göreve geldi, Saide KARATAŞ.

2014 Yılından bu yana sakin, saygın, ağır başlı ve hanımefendi duruşuyla tanıdı onu Aksu. Göreve geldiği ilk günden, istifa ettiği güne kadar, partisi ve davası için canla, başla mücadele verdiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Kendisinin başkanlığında oluşturduğu ekibi ile ahenk içerisinde çalışan Saide Hanım, geçen hafta AK Parti Aksu İlçe Kadın Kolları Başkanlığından istifa etti.

Kendisini aradım ve istifa etmesinin sebebini sordum. Şöyle izah etti. ‘ AK Parti gönüllüsü olarak partimin arkasındayım. 5 yıl çalıştım. Zor bir dönemde istifa ettiğimin farkındayım. Partime zarar vermek istemiyorum. Her mahallede ve her sokakta izimiz var. Artık çocuklarımla ve işimle ilgilenmek istiyorum.’

Saide Hanım, böyle diyor demesine de Aksu Belediyesi Meclis Üyelisi olarak başvuruda da bulunan Saide Hanım’ın sessiz sedasız görevi bırakması çok manidar. Ne diyelim, böyle güzel bir insanın istifası Aksu’da neleri etkiler yaşayıp, göreceğiz.

Saide hanım tam da zirvede Kadın Kolları Başkanlığını bırakmış oldu. Beş yıl boyunca üstün gayreti ve özverili çalışmasıyla herkesin gönlünde taht kurmuş, Saide Hanıma bundan sonraki özel ve iş yaşamında başarılar diliyoruz.

Aksu’nun nazar boncuğu

Şimdi neresinden başlasam bilemedim, açıkçası. Bay başkan ikinci defa aday gösterildi. Güzel, hayırlı olsun kendisine birçok bölgede bu durum yaşandı. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün üçüncü dönemi mesela. Geçen Pazar günü İktidar Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Antalya adaylarını tanıtmak için Antalya’ya teşrif ettiler. 19 ilçenin başkan adayı ile tek tek el sıkıştı. Bunlardan biride Aksu Belediye Başkan adayı Halil Şahin oldu. Genel Başkan şunu söyledi; ‘Yarından itibaren herkes sahaya iniyor ve çalışmaya başlıyor. Diğer ilçelerin belediye başkan adayları pazartesi günü itibariyle, sahaya indi ve harıl harıl çalışmaya başladılar. Sanki bu söz Aksu’nun başkan adayına söylenmemiş gibi bizim bay başkan, bir haftadır tebrikleri kabul ediyor. Millete çay ve lokum ikram etme derdinde. Sanırım çay ve kahve ikram ederek beş yılı geçiren bay başkan, seçim sürecini de tebrikleri kabul ederek geçirecek.

Bay başkan sahaya inerek çalışmayı farklı algıladı yada, Pazartesi günü Aksu’da tanıtım levhalarına boydan boya mavi takım elbisesiyle poz verdi. Aksu’nun Nazar boncuğu gibi maşallah. 

Mustafa Akaydın Hoca beş yıl boşa geçirdi diye eleştirilmişti. Antalya beş yılda bilmem kaç yıl kaybetti diyenler, şimdi gelsin baksınlar, Aksu beş yılda sadece sohbet hizmetiyle kaç yıl kazandı. 41 proje denilen kitapçıktan kaç tanesi hayata geçirildi. Aksu lafla, çay ve kahveyle şaha kalktı. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Birde durmak yok yola devam diye yazmışlar panolara. Nerede yol? Hangi hizmet?

 Buyurun! soruyor vatandaş…

Tabela yerlerde

Aksu’ya girerken sağ tarafta, mesire alanı önünde koskoca bir tabela vardı. Tabelada da Şehit Astsubay ÖMER HALİS DEMİR Piknik ve Mesire alanı yazıyordu. Tam bir haftadır önünden geçiyorum, bu tabela yüzükoyun yerde. Bugün kalkar, yarın kalkar diye bekledim ama yok. Üzerinde Şehit Astsubay Ömer Halis DEMİR yazan ve Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafının bulunduğu tabela. Bilmeyenler için bir kısa hatırlatma yapalım, 15 Temmuz Darbe olaylarında gözünü kırpmadan vatan için şehit düşen askerdir, Ömer Halis DEMİR. Adının yazılı olduğu tabela bu şekilde mi olmalı? Bu tabela yerlerde. Bir vatansever olarak, bu durumu üzücü buluyorum ve bu şehirde yaşayan herkesi biraz daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Gücüm yetse kaldıracağım, ama koskoca demir tabela.

Bugün okullar açıldı

İki haftalık yarı yıl tatili sona erdi. İyice dinlenen çocuklarımız ve öğretmenlerimiz bugün ders başı yaptılar. Aksu’da öğrenim gören çocuklarımıza ve öğretmenlerimize yeni dönemlerinde başarılar diliyoruz.

Hazır yeri gelmişken vurgulamadan geçemeyeceğim bir konuyu, tekrar gündeme getirmek istiyorum. Lise öğrencilerimizin öğlen yemek yedikten sonra, bir takım yerlerde gruplar halinde, zararlı maddeleri tükettiklerini görmek bizi çok üzüyor. Bu konuyu daha önce dile getirmiştik. Okullar açıldı. Bir kez daha dile getirmek istiyoruz.  İnanıyorum ki herkes bu duruma duyarlılık gösterecektir.

KULİS - Onlar gider biz buradayız

Ak Parti ilçe başkanlığı yeni sistemini kurarken, eski yönetimden isimleri tek tek bilgileri dışında çıkarmış. Uzun yıllardır iktidar partisinde gönüllü olarak çalışan partinin bütün kademelerindeki kişiler kendilerine yapılan bu hareketin çok büyük vefasızlık olduğunu dile getirmişler ve şöyle demişler: ‘Uzun yıllardır AK Partide gönüllü olarak hizmet verdik, birde baktık ki isimlerimiz listede yok. İsimlerimizin listede olmamasını dert etmiyoruz, bu bir bayrak yarışı, elbette ki her dönem bu partide çalışan kişilerin isimleri değişir. Ama yeni yönetim, en azından bizi bilgilendirerek ve gönlümüzü alarak bir vefa örneği sergileyebilirdi. Neyse canları sağ olsun. Biz davamızın arkasındayız, şahıslar geçici, kalıcı olan partimizin bayrağıdır. Birileri gelir birileri gider. Onlar gider biz buradayız.’

Haftanın sözü

Antalya bölgesine has bir söz var. “Gök görmedik” diye. Yerlilere sordum ne anlama geliyor bu ‘gök görmedik’ sözü manasını şöyle açıkladılar. Yani görmemiş, sonradan görme yada ne oldum delisi diye kullanılıyormuş.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.